Friday , April 26 2024

Surpriza lui Reghecampf pentru polonezii de la Legia

steaua-legia

Vlad Chiricheş s-a antrenat normal şi ar putea juca în această seară în Europa League.

Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a declarat că fundaşul Vlad Chiricheş s-a antrenat normal duminică şi va fi pe teren la meciul retur cu Legia dacă starea sa de sănătate nu se va schimba, antrenorul precizând că nu există o condiţie pusă de Tottenham ca jucătorul Stelei să nu evolueze la Varşovia.

“Vlad s-a antrenat normal ieri, nu a avut niciun fel de probleme, sperăm ca până la ora meciului el să fie sănătos. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, pentru noi nu este niciun fel de problemă. Ne-am dori foarte mult ca el să fie pe teren, dar cel mai important lucru este ca el să fie sănătos să poată să joace. Dacă el va fi sănătos şi va putea juca, cu siguranţă o va face foarte bine pentru Steaua. Alte probleme nu mă interesează. Nu există aşa ceva, nu au cei de la Tottenham cum să ne interzică să folosim un jucător. Singura problemă pe care trebuie să o rezolvăm este problema de sănătate a lui Vlad. Dacă el va fi sănătos mâine seară, cu siguranţă va juca”, a spus antrenorul Stelei, la conferinţa de presă organizată luni, la Varşovia.

Referindu-se la criticile formulate de impresarul Ioan Becali, conform cărora oficialii Stelei au greşit când au anunţat transferul lui Chiricheş la Tottenham, Reghecampf a precizat că aceasta a fost dorinţa patronului echipei, Gigi Becali: “Nu m-au deranjat (n.r. – criticile), este problema lui, fiecare om are dreptul să spună ce doreşte. Important este să ne respectăm, fiecare să-şi vadă interesul. Am procedat aşa pentru că aşa trebuia procedat. Suntem la un club mare, care îşi doreşte să facă performanţă şi aceste lucruri nu pot fi ascuse de jucători. Cred că Vlad a înţeles foarte bine ceea ce am vorbit cu el şi ceea ce eu am transmis deja şi nu a fost înţeles, faptul că a fost dorinţa patronului nostru să anunţăm acest lucru”.

Reghecampf spune că presiunea mai mare este pe echipa gazdă şi este convins că, după ce a odihnit mai mulţi jucători la meciul de campionat cu Gaz Metan Mediaş, fanii vor vedea o altă faţă a formaţiei Steaua faţă de meciul tur. “Eu cred că în meciul tur am reuşit să ne creăm foarte multe ocazii. Din păcate nu am reuşit să marcăm. Nu ştiu dacă va fi destul, probabil va trebui să jucăm mult mai bine, să fim mult mai concentraţi şi să nu mai avem acea presiune pe care am avut-o la Bucureşti. Cred că cea mai mare presiune o au cei de la Legia. Am reuşit să odihnim 4-5 jucători importanţi la ultima etapă din campionat şi sper mâine seară ca jucătorii să poată alerga 90 de minute. Sunt sigur că mâine seară oamenii vor vedea o altă echipă a Stelei”, a afirmat tehnicianul. El a adăugat că Mihai Pintilii, suspendat pentru returul de la Varşovia, reprezintă o pierdere importantă, dar a menţionat că are soluţii pentru înlocuirea mijlocaşului. “Avem destui jucători care pot juca în această poziţie (n.r. – a lui Pintilii). Este păcat că Pintilii ne lipseşte, era un jucător foarte important în angrenajul echipei. Dar aşteptăm să vedem cum va fi şi Vlad Chiricheş. Dacă el va putea să joace, probabil că vom avea o soluţie în plus, dacă nu, avem doi jucători care pot juca acolo, Filip şi Prepeliţă”, a explicat antrenorul.

Întrebat dacă ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor ar reprezenta un dezastru economic pentru Steaua, Reghecampf a răspuns: “Pentru noi nu este nicio problemă. Nu avem nicio presiune din acest punct de vedere. Suntem un club puternic, un club care îşi doreşte să facă performanţă. Dacă vom reuşi să ne calificăm în grupele Champions League va fi foarte bine, dacă nu vom evolua în Europa League şi vom încerca acest lucru la anul”.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …