Friday , April 26 2024

Steaua, in finala Cupei Romaniei dupa 12 ani

Steaua Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României-Timişoreana, pentru a 21-a oară în istorie, după 12 ani, în urma remizei, scor 1-1, de miercuri, din deplasare, cu echipa FC Braşov, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Nicolae Dică a marcat golul calificării steliste, dupa ce Ilyeş a deschis scorul din penalty pentru Braşov în prima repriză. După 0-0 în turul din Ghencea, Steaua se califică tot cu o remiză, însă are avantajul golului marcat în deplasare.

În minutul 41 Cristi Balaj a dictat penalty pentru Braşov, după ce o pasă a gazdelor de pe stângă, preluată scurt de Teixeira l-a lovit din nici jumătate de metru în mână pe Brandan, aflat în careu. Ilyeş a transformat cu mare siguranţă de la punctul cu var şi a deschis scorul pentru stegari, la primul şut al acestora pe cadrul porţii.

Salvarea steliştilor a venit de la Dică, principalul factor de pericol al oaspeţilor. Fostul golgheter al Stelei a marcat în minutul 86, cu un voleu superb de la 16 metri, care l-a lăsat fără reacţie pe portarul stegarilor.

“Roş-albaştrii” vor juca  în finală împotriva învingătoarei din dubla manşă dintre Dinamo şi Gloria. În tur, “câinii” au învins cu 2-0, la Bistriţa.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …