Friday , April 26 2024

Steaua a fost învinsă de Twente cu 0-1

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), de formaţia olandeză Twente Enschede, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, disputată pe Arena Naţională.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Ola John, în minutul 53, cu un lob de la 17 metri, după ce Prepeliţă a ratat o degajare.

Cartonaşe galbene: Dănănae ’16, Martinovici ’55, Bicfalvi ’90+2

La meci au asistat aproximativ 47.000 de spectatori.

Înainte de începerea partidei, fanii stelişti i-au adus un omagiu fotbalistului echipei FC Utrecht, Mihai Neşu, rămas parţial paralizat în urma unui accident suferit în mai 2011. Galeria Stelei aflată la peluză în Arena Naţională a scris numele lui Neşu folosind cartoane galbene, iar chipul jucătorului a fost realizat din cartoane albe. De asemenea, înainte de începerea jocului, tot stadionul a scandat numele lui Neşu. Fanii stelişti au afişat şi un banner cu mesajul: “Luctor et Emergo” (Lupt şi mă ridic la suprafaţă). Crainicul stadionului a anunţat că Neşu a trimis un mesaj de mulţumire pentru coregrafie.

Returul va avea loc joia viitoare, de la ora 20.00, la Enschede.

Echipele de start:

STEAUA Tătăruşanu – Dănănae, Geraldo, Chiricheş, Brandan – Rusescu, Prepeliţă, Bicfalvi, Tănase – Tatu, Nikolici. Antrenor: Ilie Stan

TWENTE Mihailov – Cornelisse, Wisgerhof, Rosales, Douglas – Brama, Fer, Jannsen – Chadli, De Jong, John. Antrenor: Steve McClaren

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …