Monday , April 29 2024

Stanislas Wawrinka castiga Roland Garros, dupa o finala dramatica in fata lui Novak Djokovici

wawrinka

Stanislas Wawrinka a castigat marele turneu de Mare Slem de la Roland Garros, dupa o finala cu adevarat exceptionala in fata marelui Novak Djokovici, locul 1 mondial ATP.

Scorul a fost 4-6, 6-4, 6-3, 6-4, partida desfasurandu-se pe parcursul a trei ore si 15 minute de joc.

Primul set a fost unul echilibrat, insa nu a avut un nivel atat de ridicat in comparatie cu urmatoarele. Un singur break a fost realizat si acela decisiv, fiind realizat de sarbul Novak Djokovici.

Locul 1 mondial ATP l-a reusit la 3-3 si a fost calm pana la finalul acelei prime manse, pe care a castigat-o cu 6-4.

Revenirea elvetianului a fost insa superba si ea a venit treptat, in urmatoarele doua seturi din aceasta finala superba.

In mansa secunda, breakul decisiv a venit abia la 5-4 pentru el, pe serviciul lui Djokovici. Doua rezultate de 6-4 in oglinda asadar pentru cei doi, care intrau intr-un set 3 ce putea fi decisiv in stabilirea rezultatului final.

Mansa cu numarul 3 a fost dominata total de Stan Wawrinka, care a avut cu adevarat un joc entuziasmant, ajungand la un moment dat la 5-2 pe tabela. Pana la urma setul s-a terminat 6-3 pentru elvetian, care era pe val, era omul care venea din spate in aceasta finala in care s-a jucat un tenis de mare clasa.

Setul 4 avea sa fie si ultimul in acest meci, chiar daca Nole Djokovici a condus cu 3-0. Stan Wawrinka a fost lucid, a stiut cum sa revina si a stiut cum sa il contracareze pe sarb.

De la 0-3, elvetianul a castigat cu 6-4 si a reusit al doilea mare succes intr-un turneu de Mare Slem, dupa Australian Open 2014.

Este a treia finala pentru Djokovici la Paris, dupa cele din 2012 si 2014, ambele pierdute in fata lui Rafa Nadal.

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …