Saturday , April 27 2024

Jannik Sinner, prima finală de Grand Slam, primul titlu. Italianul e campion la Australian Open la 22 de ani

Jucătorul italian de tenis Jannik Sinner (22 de ani), cap de serie numărul 4, a câştigat primul Grand Slam din carieră, după ce s-a impus, duminică, la Australian Open, în faţa rusului Daniil Medvedev, favorit 3.

În vârstă de 22 de ani şi antrenat de Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, Sinner a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a revenit spectaculos şi s-a impus, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.Meciul a durat trei ore şi 44 de minute.

Sinner, care în semifinale l-a învins pe liderul mondial Novak Djokovic, este primul jucător italian care se impune la un turneu de Grand Slam, după Adrian Panatta, care a câştigat la Roland Garros în 1976, reușind să stopeze dominația de 10 ani a lui Djokovic la Melbourne.

Timp de două seturi, rusul a dominat tactic și a fost în control complet. Revenirea lui Jannik a fost însă pe măsura ocaziei și a provocării. Sinner a dat primele semne că poate întoarce meciul la 1-5 pentru Medvedev în setul al doilea, a jucat mult mai convingător în setul 3, a făcut break la 5-4 în seturile trei și patru și apoi a sprintat în decisiv, ajutat și de faptul că resursele fizice ale lui Daniil s-au diminuat considerabil.

Medvedev pierde a treia oară o finală de Australian Open, a doua oară o pierde după ce a condus cu 2-0 la seturi, după cea din 2022 cu Rafa Nadal, rusul fiind primul jucător din istorie care trece printr-o astfel de situație la același Grand Slam.

 

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …