Sunday , April 28 2024

23! Djokovic deține recordul de Grand Slamuri, după ce a triumfat la Roland Garros. Nadal l-a felicitat printre primii

Novak Djokovic și Casper Ruud s-au întâlnit duminică în finala turneului de Grand Slam de la Roland-Garros. După un meci de peste trei ore Novak Djokovic s-a impus cu 7-6, 6-3, 7-5. Acesta este al 23-lea titlu de Grand Slam pentru Djokovic, care a devenit deținătorul recordului absolut de titluri majore din istoria tenisului.

Înainte de finala de la Paris, sârbul și Nadal aveau câte 22 de Slamuri, iar Federer s-a retras cu 20 de titluri de Grand Slam câștigate. Cu spaniolul care a triumfat de 14 ori la Paris accidentat, absent în acest an, Djokovic a reușit a treia sa victorie pe zgura pariziană, marcând un al doilea record: primul tenismen din istorie care deține cel puțin trei trofee la fiecare din cele 4 Grand Slamuri.

Pe lângă aceste repere care scriu istorie, faptul că Novak va fi din nou luni, la 36 de ani, pe locul 1 mondial aproape că nu mai are importanță.

Nu se terminase încă ceremonia de premiere, că Rafa Nadal postase deja mesajul său elegant de felicitare:

Dar cea mai elocventă postare vine de la antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou: „Oare datorită lui Rafa și Roger a reușit Novak să câștige 23 de Grand Slamuri sau din cauza lor a câștigat doar 23?”

Cât despre norvegianul Casper Ruud, locul 4 mondial, pierde a treia finală de Slam din tot atâtea jucate și a doua la rând la Paris.

 

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …