Friday , April 19 2024

Tenisul bate forța la Roland Garros. Karolina Muchova o elimină pe Sabalenka și merge în prima sa finală de Grand Slam

Prima semifinală de la Roland Garros a prilejuit o surpriză de proporții. Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, a pierdut în fața cehoaicei Karolina Muchova (43 WTA), pe care a condus-o în setul decisiv cu 5-2. Scor final, după o partidă intensă și epuizantă, de peste 3 ore: 7-6, 6-7, 7-5.

Deși pornea ca mare favorită, Sabalenka a fost condusă de Muchova în primul set și a revenit de fiecare dată, reușind să îl trimită la tiebreak, unde jucătoarea din Cehia s-a impus cu 7-5.

Setul secund a avut un scenariu asemănător și s-a disputat de la egal la egal, ajungând din nou la tiebreak, dar de această dată cea de-a doua favorită a turneului a egalat situația după un nou 7-5.

În setul decisiv, Sabalenka a început foarte bine și a ajuns la 5-2, dar Karolina Muchova a revenit din nou, pe fondul unor ratări ale bielorusei, iar finalul a adus calificarea surprinzătoare a cehoaicei.

Karolina are 26 de ani și un singur titlu WTA în carieră. Cel mai bun rezultat la un Grand Slam a fost semifinala de la Australian Open din 2021.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …