Saturday , April 27 2024

Simona Halep a fost audiată miercuri și joi la Londra în cazul de dopaj

După 3 amânări cerute de ITIA (International Tennis Integrity Agency), cea care a formulat 2 acuzații pe numele Simonei Halep, de folosire de substanță interzisă (Roxadustat) și de iregularități în pașaportul biologic, sportiva a fost deja audiată ieri și astăzi, la tribunalul internațional sportiv din Londra – Sport Resolution.

Sportiva, alături de avocaţi săi, a încercat să îşi demonstreze nevinovăţia, după ce anul trecut a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

”A fost audiată astăzi, dar va fi audiată şi mâine. În aproximativ două săptămâni ar trebui să avem un prim verdict. Momentul care era amânat a avut loc. Alături de avocaţi, Simona şi-a prezentat argumentele. Vom vedea care vor fi deciziile. În general, aici se dau suspendări de doi ani, apoi deciziile sunt atacate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În general, acolo se reduc la jumătate. Se scade termenul de suspendare provizorie, iar acea suspendare provizorie e din noiembrie 2022”, a declarat comentatorul sportiv Dragoş Suciu, la Digi Sport Special.

Reaminitim că Simona Halep susține că e nevinovată și nu a invocat neglijența, cum se întâmplă în alte cazuri de dopaj, obligând ITIA să vină cu probe ale acuzării, contraatacul constând într-o a doua acuzație – de neclarități în pașaportul biologic al sportivei.

Audierile din aceste zile vor decide dacă Simona revine în competiții anul acesta sau ratează tot sezonul. Deja Halep stă departe de teren din noiembrie anul trecut. Atunci, la US Open, Simona Halep a fost testată pozitiv la un control antidoping, la o substanţă interzisă.

Între timp, au apărut alte acuzații care se referă la nereguli în pașaportul său biologic. Un verdict în acest caz ar urma să fie pronunțat în cel mult două săptămâni.

 

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …

One comment

  1. oare cine a lämurit-o sä se drogheze ? Ce prostie a putut sä facä . Si.a bätut joc de demnitatea ei.