Wednesday , May 15 2024

Nationala de tineret joaca cu calificarea pe masa la Botosani

N partida România – Anglia, contând pentru returul barajului de calificare la turneul final al Campionatului European din Danemarca, se va disputa, ast\zi, cu începere de la ora 14.30, la Boto[ani.

Avancronica partidei dintre echipa de tineret a României [i selec]ionata similar\ a Angliei, programat\, azi, de la ora 14.30, la Boto[ani, în man[a secund\ a play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European “Under 21”, edi]ia 2009-2011.
Echipa na]ional\ de tineret a României a întâlnit pân\ acum de [ase ori selec]ionata Angliei. Prima partid\ s-a disputat la 14 octombrie 1980, la Ploie[ti, în cadrul preliminariilor Campionatului European, [i s-a încheiat cu victoria reprezentativei României cu scorul de 4-0.
Ultimul meci, disputat, vineri, pe stadionul Carrow Road din Norwich, în prima man[\ a play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European “Under 21”, a fost câ[tigat de Anglia cu scorul de 2-1 (0-0).
România – Anglia, mar]i, ora 14.30, TVR 1
Palmares: 6 1 2 3 6-9
Palmares general al echipei na]ionale a României: 301 131 69 101 422-337.
Palmares în meciurile de pe teren propriu: 132 78 30 24 223-100.
Dintre juc\torii convoca]i de Emil S\ndoi, cele mai multe selec]ii le au Gabriel Torje (22) [i Eric Bicfalvi (21). Cele mai multe goluri au fost înscrise de Gabriel Torje (9), Constantin Gângioveanu (6) [i Hora (4).
Palmaresul tehnicianului Emil S\ndoi la conducerea reprezentativei de tineret este urm\torul: 36 20 10 6 59-30.

N Chris Smalling: “Suntem în stare s\ nu lu\m gol `n retur”

Funda[ul echipei sub 21 de ani a Angliei, Chris Smalling (Manchester United), a declarat, luni, c\ reprezentativa “Albionului” are un avantaj solid dup\ victoria cu 2-1 de la Norwich în fa]a României, în barajul de calificare la CE-2011, [i poate s\ nu primeasc\ gol în partida de la Boto[ani.
Smalling, care a marcat primul gol pentru reprezentativa Angliei în partida disputat\, vineri, la Norwich, sper\ ca echipa sa s\ reu[easc\ s\ se califice la turneul final programat anul viitor în Danemarca, informeaz\ presa englez\.
“Suntem doar la jum\tatea drumului care, sper\m, s\ ne duc\ în Danemarca. Echipa României nu a primit multe goluri în ultima perioad\, dar nici noi. Golul primit în meciul cu România a fost primul pe care l-am încasat de când joc împreun\ cu Phil Jones în ap\rare. A fost totu[i [i un gol norocos. Sper\m s\ p\str\m poarta intact\ în meciul cu România. Am jucat bine în ultimele meciuri [i r\mânem încrez\tori s\ ne atingem obiectivul final [i s\ juc\m la turneul din var\, deoarece aceasta este o [ans\ unic\ în via]\ pentru mul]i dintre noi”, a spus Smalling.
Reprezentativa de tineret a României a fost învins\, vineri, pe stadionul Carrow Road din Norwich, cu scorul de 2-1 (0-0), de selec]ionata similar\ a Angliei, în man[a tur a play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European “Under 21”, edi]ia 2009-2011. Golurile englezilor au fost marcate de Jordan Henderson ’63 [i Chris Smalling ’83, în timp ce pentru România a punctat Ioan Hora ’71.

Vezi si

CSU Suceava merge la Baia Mare cu gândul la o victorie care să o propulseze pe locul 6

Echipa antrenată de Bogdan Şoldănescu joacă pe terenul lui Minaur, miercuri, de la ora 18.00, …