Saturday , April 27 2024

Luiz Felipe Scolari este noul selecţioner al Braziliei

Tehnicianul Luiz Felipe Scolari a fost numit, joi, în funcţia de selecţioner al naţionalei Braziliei, cu 18 luni înaintea începerii turneului final al Cupei Mondiale din 2014, a anunţat Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF).

Scolari, în vârstă de 64 de ani, a mai ocupat această funcţie şi a câştigat titlul mondial în 2002, al cincilea din istoria Braziliei.

Luiz Felipe Scolari, care îl va înlocui pe Mano Menezes, demis în urmă cu o săptămână, va fi ajutat de un alt fost selecţioner al Braziliei, Carlos Alberto Parreira, care va ocupa funcţia de director al echipelor naţionale.

Scolari a antrenat ultima dată formaţia Palmeiras, alături de care a câştigat Cupa Braziliei. El a fost demis în luna septembrie, iar Palmeiras a retrogradat în liga a doua.

Luiz Felipe Scolari a pregătit în cariera sa echipele Juventude, Brasil de Pelotas, Al-Shabab, Gremio Porto Alegre, Goias, Al Qadisiya, naţionala Kuwaitului, Criciuma, Al-Ahli, Jubilo Iwata, Cruzeiro, naţionalele Braziliei şi Portugaliei, Chelsea Londra, Buniodkor Taşkent şi Palmeiras.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …