Saturday , April 20 2024

Croația învinge dramatic Brazilia la 11 metri și merge în semifinale

Primul sfert de finală de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar s-a desfășurat între Croația (finalista ultimei ediții) și Brazilia, multiplă câștigătoare a Cupei Mondiale. Cu Neymar în teren, Brazilia a fost învinsă la loviturile de departajare, cu 4-2, după ce la capătul a 90 de minute scorul a fost 0-0, iar în prelungiri 1-1.

Brazilia a fost echipa mai bună, a avut marile ocazii, însă tactica Croației, disciplinată în apărare, a dat roade și scorul a rămas alb după 90 de minute.

Neymar și compania au controlat întâlnirea, dar s-au lovit de un portar, Dominik Livakovic, aflat într-o zi de grație.

La sfârșitul primei reprize de prelungiri, Brazilia a deschis scorul prin Neymar (minutul 105+1),care a dat un șut sub bara transversală, dar Croația a egalat cu trei minute înainte de finalul prelungirilor, la singurul lor șut pe poartă, 1-1 după 120 de minute. Golul egalizator a fost marcat de Petkovic (min.117) cu un șut deviat și a trimis astfel meciul la penaltiuri.

La penalty-uri, Croația s-a impus cu 4-2, iar portarul croat Livakovic s-a făcut remarcat. Croații au marcat toate cele patru penaltiuri executate, în timp ce Brazilia a ratat prin Rodrygo și Marquinhos.

Croația va juca în semifinale cu învingătoarea duelului Olanda – Argentina.

sursa foto: Digisport

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …