Monday , May 20 2024

Haos total în Liga a II-a

Teoretic, viitorul sezon al eşalonului secund ar trebui să reunească la start 28 de formaţii, împărţite în două serii geografice. Practic, 80% dintre echipele de matineu sunt în pragul falimentului şi au şanse mici să se înscrie în viitoarea ediţie de campionat. Reprezentanţii cluburilor se reunesc pe data de 18 iunie pentru a limpezi lucrurile. Data limită de înscriere a echipelor în Liga a II-a este 20 iulie

fotbal

Incertitudinea este cuvântul de ordine care planează asupra viitorului sezon al Ligii a II-a. Noua ediţie de campionat ar trebui să reunească la start 28 de echipe, împărţite în două serii geografice. Asta teoretic, pentru că practic, la matineu, majoritatea cluburilor trăiesc cu grija ziua de mâine, îngropate în datorii sau aflate în pragul desfiinţării.

“Cele mai mari probleme sunt la Oţelul, Ceahlăul, FC Braşov, “U” Cluj, Berceni, Bihor, Brăila, Reşiţa, Pâncota, Baloteşti şi Tărlungeni.

Pentru a mai limpezi puţin apele, preşedintele Ligii Profesioniste a Ligii a II-a, Auraş Braşoveanu a convocat pentru data de 18 iunie, la Sărata Monteoru, în judeţul Buzău, Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor care au drept de participare în campionatul 2015/2016.

Principalele subiecte pe ordinea de zi vor fi legate de implementarea contractului cadrul dintre cluburi şi jucători. De asemenea, echipele vor fi informate cu privire la modificările ROAF legate de obligativitarea de a avea în noul sezon un lot format din maxim 25 de jucători. Tot atunci se va discuta pe marginea condiţiilor de promovare şi retrogradare pe sistemul aprobat cu două serii a câte 14 echipe, dar se va lua în calcul şi un nou format competiţional în Liga a II-a în cazul în care nu se vor înscrie la start toate formaţiile.

In viitorul sezon al Ligii a II-a, au drept de participare 28 de formaţii, 6 retrogradate din primul eşalon, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Universitatea Cluj, Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi şi Ceahlăul, rămase din stagiunea trecută, Academica Argeş, Gloria Buzău, SC Bacău, Rapid Suceava, CF Brăila, FCM Dorohoi, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, CS Mioveni, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeş şi Soimii Pâncota Arad, plus cele 5 nou-promovate: FC Bucovina Pojorâta, Dunărea Călăraşi, Chindia Târgovişte, UTA Arad şi FCM Baia Mare.

Data limită de înscriere a echipelor în eşalonul secund este 20 iulie.

Vânzarea drepturilor TV depinde de formatul noului sezon

In altă ordine de ieri, Auraş Braşoveanu, preşedintele LPF2 şi reprezentantul echipelor din eşalonul secund în Comitetul Executiv al FRF, a declarat, într-o intervenţie la Sport Total FM că a avut discuţii cu reprezentanţii Digi Sport despre vânzarea drepturilor TV pentru sezonul următor. “Este o discuţie pe care am ridicat-o la FRF legată de televizarea ligii secunde. Am anticipat posibilitatea de a susţine financiar echipele din liga a doua. Am luat în calcul semnarea unei convenţii pentru că în acest moment drepturile aparţin cluburilor. Prin aderarea la LPF2 acestea aparţin ligii. Prin convenţia cu FRF, aceasta se va ocupa de drepturile TV. Am avut un contact şi cu Digi Sport, o discuţie de principiu. Ei ne-au semnalat faptul că, dacă ne vom organiza într-o singură serie, discuţiile vor merge într-o direcţie. Dacă suntem în două serii, vor fi interesaţi doar de anumite meciuri. Toate deciziile majore se vor lua în momentul în care ştim exact câte echipe suntem”, a spus Braşoveanu.

Acesta a mai precizat că este la curent cu toate problemele echipelor din liga secundă, probleme cu care se confruntă majoritatea cluburilor. “Situaţia de la Reşiţa o găsim cam la 80 la sută din echipele de liga a doua. Suntem în situaţia ingrată de a fi devenit partenerii Consiliilor Judeţene, dar încă nu se ştie cum şi în ce fel pot fi aplicate normele legii 69. Am auzit că Braşovul şi Tărlungeniul ar urma să se unească şi să joace la Tărlungeni, ceea ce ar duce la dispariţia unei echipe. Academica ştiu că îşi caută alt mod de continuare, cu altă conducere şi în alt oraş. Înclin să cred că nu se va reuşi acest deziderat pentru că în regulament scrie că trebuiesc făcute actele până la 30 iunie. Acestea nu pot fi făcute de azi pe mâine. Dacă se va tergiversa nu va prinde viaţă”, a mai declarat Auraş Braşoveanu la Sport Total FM. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava a încheiat campionatul cu o victorie în fața celor de la CSM Focșani

CSU Suceava a încheiat ediția de campionat 2023/2024 a Ligii Naționale la handbal masculin după …

One comment

  1. Ce mai, intreg fotbalul romanesc este in faliment. “Multumiri” lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, pentru acest lucru.