Saturday , April 27 2024

Gala FIFA The Best: Messi, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2023

Leo Messi (36 de ani) a câștigat, luni seara, premiul FIFA The Best în cadrul unei gale organizate la Londra. Messi a fost desemnat cel mai bun fotbalist din 2023. Argentinianul i-a depășit pe Erling Haaland (Manchester City) și Kylian Mbappe (PSG).

Argentinianul nu a fost prezent la ceremonie.

Brazilianul Ederson de la Manchester City a fost desemnat portarul anului 2023, Pep Guardiola a fost ales cel mai bun antrenor al anului. La fotbal feminin, Aitana Bonmati (Barcelona) a fost aleasă jucătoarea anului, în timp ce Sarina Wiegman a fost aleasă antrenoarea anului.

Cel mai bun 11 al anului la fotbal masculin: Thibaut Courtois – John Stones, Kyle Walker, Ruben Dias – Bernardo Silva, Jude Bellingham, Kevin De Bruyne – Erling Haaland, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Vinicius Jr.

Cel mai bun 11 al anului la fotbal feminin: Mary Earps – Olga Carmona, Lucy Bronze, Alex Greenwood – Keira Walsh, Alessia Russo, Lauren James, Ella Toone, Aitana Bonmati – Alex Morgan, Sam Kerr.

Premiul Pușkaș, pentru cel mai frumos gol al anului 2023, a fost acordat lui Guilherme Madruga, un fotbalist din liga a doua braziliană, pentru reușita de la meciul Botafogo-SP – Novorizontino, din liga a doua din Brazilia.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …