Sunday , May 26 2024

FRF anunţă că negocierile dintre Mircea Sandu şi Hagi se vor finaliza luni

Federaţia Română de Fotbal anunţă într-un comunicat publicat, joi, pe site-ul său oficial, că negocierile dintre preşedintele Mircea Sandu şi tehnicianul Gheorghe Hagi privind funcţia de selecţioner al primei reprezentative a României se vor finaliza luni, 13 iunie.

“Azi, 9 iunie, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut o întâlnire, la Casa Fotbalului, cu domnul Gheorghe Hagi, căruia, după cum se ştie, i s-a înaintat o ofertă de a prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României. Astăzi, cei doi au dezbătut proiectul prezentat de preşedintele FRF, discuţiile cu domnii Hagi şi Anghel Iordănescu, cu privire la funcţiile de selecţioner şi, respectiv, director tehnic ai reprezentativei urmând să fie finalizate luni, 13 iunie”, se menţionează pe site-ul citat.

Antrenorul Gheorghe Hagi a declarat, joi, după discuţia cu Mircea Sandu, că nu este dispus să preia în acest moment echipa naţională şi că nu ştie dacă oferta federaţiei rămâne valabilă la sfârşitul actualei campanii de calificare la turneul final al Campionatului European. “A fost doar o discuţie şi am zis că luni trebuie să ne mai vedem o dată să vedem în ce parte e decizia. Am discutat mai multe aspecte şi vom vedea. Eu mă gândesc că este o situaţie importantă şi încerc să gândesc foarte bine ce decizie voi lua. Nu s-a discutat de o ofertă, ci doar de un lucru. Eu am decis să nu mai iau o decizie de pe drum, când lucrurile sunt începute. Nu doresc asta. Nu comentez în plus. E un aspect delicat şi de asta am discutat acum. Cu siguranţă nu voi prelua o echipă care a început drumul. Vom vedea daca cei de la federaţie mă vor aştepta. A rămas să mai discutăm. Imediat nu voi fi antrenor, iar până nu se termină, nu intră în discuţie”, a declarat Hagi, la ieşirea de la Casa Fotbalului, unde a stat circa două ore.

“Campania este la jumătatea drumului, decizia lui Hagi este că nu preia de pe drum lucrurile începute de alţii”, a ţinut el să concluzioneze.

Antrenorul Răzvan Lucescu a renunţat la conducerea tehnică a echipei naţionale a României după victoria cu scorul de 3-0 obţinută, vineri, pe Stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu, în faţa selecţionatei Bosniei-Herţegovina, într-o partidă din cadrul preliminariilor Euro 2012.

În acest moment, naţionala României, pregătită de secundul Ştefan Iovan şi tehnicianul echipei de tineret, Emil Săndoi, participă la un turneu amical în America de Sud, urmând să dispute sâmbătă, la Asuncion, un meci cu reprezentativa Paraguayului. Miercuri, în primul meci al turneului, tricolorii au pierdut, scor 0-1, în faţa Braziliei.

Vezi si

CSM Bucovina Suceava a obținut prima victorie în actuala ediție a Diviziei Naționale la rugby

Echipa antrenată de Marcel Crețuleac a câștigat, cu scorul de 38-18, meciul disputat sâmbătă, pe …