Sunday , May 19 2024

FC Voluntari a promovat în Liga I după victoria cu Rapid Suceava

Formaţia suceveană a pierdut sâmbătă, pe terenul liderul seriei întâi din Liga a II-a, cu scorul de 1-4, într-un meci din etapa a VII-a a play-off-ului. Toate golurile au fost marcate în repriza a doua, reuşita de onoare a “ceferiştilor” fiind semnată de Săvoaia u Rapidul a ajuns la zece meciuri consecutive fără victorie în campionat

cl liga 2 [800x600]

FC Voluntari şi-a asigurat şi din punct de vedere matematic promovarea în Liga I după ce s-a impus sâmbătă, cu scorul de 4-1, în faţa celor de la Rapid Suceava, în etapa a 7-a din cadrul play-off-ului.

Aflaţi în prag să sărbătoare, ilfovenii au avut două şanse de a deschide scorul în primele zece minute, dar Pascal a fost la datorie de fiecare dată. La poarta opusă, Golofca a păstruns pe partea stângă, a driblat un adversar, dar mingea şutată de mijlocaşul sucevan s-a oprit în braţele lui Botaş. Fără nimic de pierdut, “ceferiştii” au trecut din nou pe lângă gol în minutul 30, când D. Bălan a pătruns pe banda dreaptă, a centrat pe linia careului mic, dar acelaşi Golofca a reluat acobatic pe lângă ţintă. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a fost trecută în contul gazdelor, Deac nimerind bara cu o lovitură de cap după o pasă a lui Calinţaru. Nimic la nimic la pauză.

Golul a picat în chiar primul minut al reprizei secunde, când Maxim a plecat cu mingea la picior din propria jumătate de teren, a pasat pentru Ene, iar atacantul ilfovenilor a deschis scorul cu un şut deviat de la 22 metri. Peste doar şapte minute s-a făcut 2-0 pe tabela de marcaj a stadionului din Voluntari, după ce Ene a înscris ca la antrenamente, din trei metri, după o centrare în faţa porţii trimisă de Roşu. In minutul 57, gazdele şi-au triplat avantajul printr-o reuşită semnată de Deac, care a înţepat mingea în plasă după o neînţelegere între Soare şi portarul Pascal. Ultimul a fost ceva mai inspirat în minutul 69, când a respins de la 40 de metri o minge ce se îndreapta spre nou-intratul Lircă. Rapidiştii au redus din han-dicap în minutul 80, prin Săvoaia, care a înscris la un sfert de oră după ce a fost introdus pe gazon. FC Voluntari a refăcut însă diferenţa de trei goluri în minutul 86, A. Bălan închizând tabela cu un şut din voleu din 14 metri.

Scor final 4-1, iar FC Voluntari promovează în premieră în Liga I, în vreme ce Rapid Suceava ajunge până pe locul 5 în clasamentul play-off, cu o serie de zece meciuri consecutive fără victorie la activ.

FC Voluntari: Botaş – C. Roşu, C. Achim, Poverlovici, Fl. Maxim – D. Novac, B. Barbu (’46 Todoran) – G. Deac (’66 Voduţ), M. Ene (’61 Lircă), Calinţaru – A. Bălan. Antrenor: Ilie Poenaru.

Rapid Suceava: Pascal – D. Bălan, Ferariu, R. Soare, Sumanariu – Onciu (’56 Marinkovic), Sfrijan (’66 Săvoaia) – Gheorghiciuc, Apostol, Golofca (‘77 Bosânceanu) – Buziuc. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Rezultatele etapei a VII-a din play-off:

FC Voluntari – Rapid Suceava 4-1

SC Bacău – Gloria Buzău 4-0

CF Brăila – Academica Argeş 0-0

In următoarea etapă, Rapid Suceava va primi sâmbătă, pe stadionul Areni, vizita celor de la Academica Argeş. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

VIDEO. Box: Ucraineanul Oleksandr Usik l-a învins Tyson Fury și a unificat centurile la categoria grea

Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci care a avut …