Monday , April 29 2024

Dorinel Munteanu a semnat pe doi ani jumatate cu Dinamo

Tehnicianul Dorinel Munteanu a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu FC Dinamo, după ce fostul antrenor, italianul Dario Bonetti, şi-a reziliat contractul cu gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, acţionarul clubului alb-roşu, Dragoş Săvulescu.

“În urmă cu puţin timp, am reziliat contractul cu Bonetti şi cu tot staful său. Am găsit o formulă să reziliem pe cale amiabilă. Nu a fost vorba de nicio clauză de reziliere, este o prostie asta. Dinamo nu avea să-i dea niciun ban lui Bonetti. Domnul Dorinel Munteanu va fi prezentat mâine într-o conferinţă de presă. Astăzi, el a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu Dinamo şi mâine urmează să semneze şi ceilalţi colaboratori ai săi”, a declarat Săvulescu.

Acţionarii FC Dinamo au dorit înlocuirea lui Dario Bonetti cu Dorinel Munteanu, din cauza parcursului slab al echipei în Liga I. Dinamo a pierdut ultimele meciuri din Liga I, 1-3 cu Steaua, în deplasare, şi 0-1 cu FC Vaslui, pe teren propriu, ocupând locul 7 în clasament , la 16 puncte “distanţă” de rivala istorică, aflată pe prima poziţie.

În vârstă de 44 de ani, Dorinel Munteanu şi-a început cariera de fotbalist în 1988 la Metalul Borşa, trecând pe rând pe la CSM Reşiţa, Olt Scorniceşti, Inter Sibiu, Dinamo Bucureşti (unde a jucat patru ani), Cercle Brugge (Belgia), FC Koln, Wolfsburg, Steaua Bucureşti şi în cele din urmă CFR Cluj. Are 134 de meciuri la echipa naţională pentru care a marcat de 16 ori.

Tot la CFR Cluj şi-a început şi cariera de antrenor în 2005, urmând apoi FC Argeş, FC Vaslui (de unde a plecat cu scandal), Universitatea Cluj, Steaua Bucureşti (de unde a plecat cu scandal), din nou Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi cu care a luat primul titlu din istoria clubului şi de care s-a despărţit în acest an.

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …