Monday , May 6 2024

Dinamo a învins Steaua în derby-ul României

Tradiţia ultimelor derby-uri ale României a continuat şi luni seară: meci anost, Dinamo se impune cu 0-1.

Steaua cu ocaziile, Dinamo cu golurile. Aşa s-ar rezuma derby-ul din Ghencea. “Roş-albaştrii” au fost cei care şi-au creat mai multe faze de poartă, “câinii roşii” au fost cei care au băgat mingea în poartă. Al 124-lea duel dintre cele două echipe s-a terminat cu scorul de  1-0 pentru Dinamo.

Antrenorul Stelei, Sorin Cârţu, a trăit la intensitate derby-ul României. Însă din minutul 8 l-a ameninţat pe Bilaşco cu schimbarea, exasperat că stelistul nu aleargă mai mult.

Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 62 de Torje, care deşi este cel mai pitic jucător al dinamoviştilor, a trimis în poartă cu capul din centrarea perfectă a lui Cătălin Munteanu.

Şi după marcarea golului scenariul a fost acelaşi: dinamoviştii au stat la pândă plecând pe contraatacuri, steliştii au atacat haotic fără niciun orizont.

Nicoliţă, în minutul 73, şi mai ales Onofraş, în minutul 87, au ratat incredibil şansa egalării.

Meciul a fost mai spectaculos în tribune. În minutul 13 jocul a fost oprit după ce fanii dinamovişti au aruncat cu torţe pe teren. Jandarmeria a adus acuze incredibile jucătorilor dinamovişti care se pare că au introdus torţele în stadion.

În urma acestui rezultat Dinamo a urcat pe locul 4, depăşind Rapid şi Steaua cu un punct în clasament şi s-a apropiat la şapte puncte de liderul Ligii I, Oţelul Galaţi.

Vezi si

Bucovina Rădăuți și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți și-a asigurat și din punct de vedere matematic prezența la barajul de promovare, …