Thursday , May 16 2024

CSU Suceava a rezistat doar o repriză la Odorhei

Handbal. Odorhei - Suceava

Echipa suceveană a pierdut aseară, pe terenul celor de la HC Odorhei, cu scorul final de 25-34, după ce la pauză harghitenii aveau un avantaj de doar două goluri. Sandu a fost cel mai bun marcator din tabăra “studenţilor”, cu 6 goluri înscrise. CSU Suceava a încheiat anul pe penultimul loc în Liga Naţională de handbal masculin 

CSU Suceava a încheiat anul cu o înfrângere, a 11-a de la startul actualului sezon al Ligii Naţionale de handbal masculin. In ultima etapă înainte de vacanţa de iarnă, echipa lui Răzvan Bernicu a pierdut aseară, cu scorul de 25-34, pe terenul celor de la HC Odorhei.
Pretendentă la un loc pe podium, formaţia harghiteană a început în forţă întâlnirea cu penultima clasată, iar până în minutul 7 a luat deja un avans de trei goluri, după ce Talas puncta pentru scorul de 4-1. “Studenţii” au reacţionat repede şi au redus handicapul la un singur gol în minutul 11, când Panait, cel mai bun marcator sucevean în meciul de ieri, a înscris pentru scorul de 5-4. Oaspeţii au rămas apoi în inferioritate numerică pe teren, iar trupa lui Vlad Caba a profitat din plin, distanţându-se la jumătatea primei reprize la scorul de 9-5, în urma unui gol semnat de chilianul Feuchtman. Inconstantă la finalizare, gruparea suceveană a revenit în joc în minutul 28, când acelaşi Panait a micşorat din nou ecartul la o singură reuşită, scor 14-13. Finalul reprizei a aparţinut însă gazdelor, care au fructificat alte două atacuri şi au intrat la pauză cu un avantaj destul de firav, 16-14.
La ieşirea de la vestiare, “studenţii” au fost de nerecunoscut, iar pe fondul paradelor reuşite de Ciobanu, cei de la HC Odorhei au dus scorul de 20-14, forţând tabăra suceveană să ceară time-out încă din minutul 36. Mişcarea nu a avut însă efecte, în condiţiile în care, peste doar patru minute de la reluarea jocului, Szasz a modificat tabela de marcaj la 24-17. Mai mult, până în minutul 48, harghitenii şi-au mărit avantajul la opt goluri, în urma unui atac finalizat de Komporaly. Odată tranşată soarta celor trei puncte, gazdele au redus turaţia, iar în mi-nutul 55, sucevenii păreau că mai reduc din diferenţă, după ce Ciubotariu puncta pentru scorul de 29-23. Ultimele minute au aparţinut însă din nou gazdelor, elevii lui Vlad Caba terminând en-fanfare întâlnirea de ieri, cu o victorie la nouă goluri, scor final 34-25.
CSU Suceava: Spiridon, V. Tcaciuc – Sandu (6 goluri), Ciubotariu (4), Panait (4), Leţu (4), Eros (3), Burlacu (1), Petrea (1), Negruşeri (1), Neniţă (1), I. Tcaciuc, Lăzurcă, Olariu şi Rugaci.
“Am făcut o primă repriză bună, în care băieţii s-au achitat de sarcini pe faza de apărare şi am reuşit să înscriem pe faza a doua şi pe contraatac. Din păcate însă, după pauză nu am mai reuşit să-i mai anilihăm pe Kuzmanoszki şi Feuchtmann, am început slab repriza, am luat patru goluri consecutive şi cred că de acolo s-a rupt jocul, pentru că era greu să mai revenim”, a declarat antrenorul Răzvan Bernicu, după înfrângerea de aseară cu HC Odorhei.
Rezultatele etapei a XIII-a:
Poli Timişoara – Dinamo Bucureşti 21-26
HC Odorhei – CSU Suceava 34-25
Stiinţa Bacău – CSM Bucureşti 30-26
Minaur Baia Mare – HCM Constanţa 17-34
CS Caraş Severin – Pandurii Târgu Jiu (astăzi)
Potaissa Turda – Steaua Bucureşti (astăzi)
(Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Serena Williams va prezenta premiile ESPY de performanță în sport

Serena Williams va fi prezentatoarea ediţiei din 2024 a premiilor ESPY, în luna iulie, a …

One comment

  1. Ne intrebam DE CE administratiile locale si judetene de la Bacau , Neamt, Vaslui, Constanta s.a. POT SUSTINE sportul, respectiv HANDBALUL, si LA SUCEAVA NU SE POATE !!!!!!!
    In conditiile in care la Suceava , pana anul trecut aveam un centru handbalistic de traditie, creat si condus de d-nul prof, Ghervan, recunoscut l;a nivel national, cu rezultate bune si in competitiile europene.
    Desfiintandu-se industria, primarul Sucevei declara ca doreste sa aduca aceasta urbe la nivel de targ, ar fi bine sa nu fie lasat sa aduca si sportul la acest nivel …..