Friday , May 24 2024

Simona Halep a abandonat în al doilea meci de după revenirea în circuit, la Trophee Clarins

Simona Halep, numărul 1149 WTA, revenită în martie după o suspendare îndelungată, a abandonat, miercuri, în primul tur al turneului WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris, în mijlocul celui de-al doilea set, după ce îl câștigase pe primul și luase o pauză medicală. 

Halep s-a retras în setul doi al meciului cu sportiva americană McCartney Kessler, numărul 123 mondial, după o oră şi 28 de minute de joc, din cauza problemelor la genunchi.

Simona Halep a câştigat primul set cu 7-5, în 58 de minute, după ce a fost condusă cu 5-4. A fost un set cu multe breakuri, trei reuşite de Kessler şi patru de Halep.

În al doilea set, la 2-1 pentru adversară, cu break, fostul lider WTA a avut nevoie de timeout medical pentru a se interveni la piciorul său stâng, în zona genunchiului, la care avea probleme. Jocul a continuat cu două gameuri câştigate de Kessler şi de Halep pe propriul serviciu. Halep a avut nevoie însă din nou de fizioterapeută şi a renunţat să mai continue, la scorul de 3-2 pentru adversara sa.

Confruntarea a fost programată iniţial marţi, dar a fost amânată pentru miercuri din cauza ploii.

Pentru Halep a fost al doilea meci în circuitul WTA după ce a revenit în martie în competiţii după o perioadă lungă de suspendare.

Într-o reacție luată de jurnalistul francez Eric Salliot după meci, Simona – care a fost însoțită la meciul de azi și la antrenamentele de ieri de către Virginia Ruzici – este citată: „Aceeași durere la genunchi ca la Miami. Era prea periculos ca să continui”.

Vezi si

Nadal, mare ghinionist la tragerea la sorți de la Roland Garros, la ultima participare din carieră. Pe cine va întâlni în primul tur

Rafael Nadal (37 de ani) nu a avut deloc noroc la tragerea la sorți care …