Saturday , May 18 2024

Continuă drumul spre Rio: Railex a câştigat turneul local al Cupei Prieteniei

Cupa Prieteniei - Railex [800x600]

In finala turneului de la Suceava, formaţia antrenată de Ilie Lahman s-a impus duminică seară, cu scorul de 6-0, în faţa celor de la Old Bucovina. “Alb-roşii” continuă astfel drumul spre Rio, urmând să participe în luna mai la turneul final de la Bacău. Desfăşurat la baza Ramiro, turneul local al Cupei Prieteniei a adunat la start 27 de echipe u în semifinala dintre Railex şi Interconti nu a fost loc de prietenii, meciul fiind marcat de incidente violente, injurii şi ameninţări

Railex s-a calificat la turneul final al Cupei Prieteniei la minifotbal. Echipa patronată de Ilie Lahman continuă drumul spre Rio, după ce a câştigat turneul local al competiţiei, desfăşurat la finele săptămânii trecute, pe terenul bazei sportive Ramiro. In finala de duminică seară, Railex s-a impus, cu scorul de 6-0, în faţa celor de la Old Bucovina, prin golurile marcate de Tomescu (3), Paul Bosancu (2) şi Fl. Apetri.
Cel mai aşteptat meci al turneului s-a jucat însă în semifinale, între Railex şi Interconti. Nu a fost loc de prietenii. S-a lăsat cu scântei, injurii, ameninţări, bruscări între jucători, delegaţi şi forţele de ordine angajate de organizatori, dinţi scoşi, cartonaşe roşii şi trei goluri pe tabelă, 2-1 în favoarea celor de la Railex. In cealaltă semifinală, au fost mai puţini nervi şi mai mult fotbal pe terenul de la Ramiro, iar Old Bucovina a trecut în cele din urmă, cu un spectaculos 5-3, de Juventus Hânţeşti.
Organizat de firma Bergenbier, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de minifotbal “Bucovina” şi siteul GazetaSV.ro, turneul de la Suceava a adunat la start 27 de echipe. Railex, câştigătoarea turneului a mizat pe următorii jucători: Dănuţ Tipa, Sergiu Corban (căpitan), Mihai Guriţă, Laurenţiu Berezoschi, Paul Bosancu, Adrian Ungureanu, Bogdan Pantea, Florin Apetri, Radu Tomescu şi Florin Aileni.
Rezultatele turneului de la Suceava:
Saisprezecimi de finală:
Salvatorii Bucovina – Bebados 3-0
Pepsi – Români pentru Europa 1-4
Juventus Hânţeşti – Borussia 9-1
Euro Express Full – Athletic Solca 5-2
FRU Burdujeni – Drunkards 2-1
Interconti Suceava – Defelcom 12-0
Al Nasr – Poieni Solca 2-12
Boavista – Athletic 1-6
Zimbrii Bucovinei – Ritmic 1-5
Railex – FC Viitorul 8-3
Popand 2011 SRL – BDJ Team: 0-4
Burdujeni Est, Drinkers Suceava, FC Zamostea, Old Bucovina şi Adistal au stat în şaiprezecimile de finală.
Optimi de finală:
Burdujeni Est – Drinkers Suceava 2-5
FC Zamostea – Old Bucovina 0-8
Adistal – Salvatorii Bucovina 6-2
Români pentru Europa – Juventus Hânteşti 3-9
Euro Express Full – FRU Burdujeni 4-2
Interconti Suceava – Poieni Solca 7-0
Athletic – Ritmic 4-0
Railex – BDJ Team 6-0
Sferturi de finală:
Drinkers – Old Bucovina 4-9
Adistal – Juventus Hânteşti 2-2 (4-5, după penaltyuri)
Euro Express Full – Interconti 0-4
Athletic – Railex 0-10
Semifinale:
Old Bucovina – Juventus Hânteşti 5-3
Interconti – Railex 1-2
Finala:
Old Bucovina – Railex 0-6

La final, organizatorii au re-compensat primele patru clasate cu echipamente sportive, tricouri, mingi Bergenbier şi baxuri de bere.
Turneul final al zonei de est va avea loc în perioada 23-24 mai, la Bacău şi va reuni la start 16 de echipe. Până acum se cunosc doar trei echipe calificate: Railex Suceava, Magic Iaşi şi Danirom Piatra Neamţ. Pe lângă cele trei, la turneul final se vor mai califica câştigătoarele turneelor locale din oraşele Bistriţa, Târgu Mureş, Braşov, Târgovişte, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Constanţa, Bucureşti, Bacău, Galaţi, Brăila, plus una dintre echipele clasate pe locul 2.
Turneul final al zonei de vest e programat mai devreme în perioada 16-17 mai, la Cluj, iar marea finală a Cupei Prieteniei va avea loc la începutul lunii iunie, pe nisipul plajei Copacabana din Rio de Janeiro. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Şomuz Fălticeni deschide penultima etapă din play-out

In ultima deplasare din acest sezon al Ligii a III-a, echipa antrenată de Daniel Stoica …