Wednesday , July 6 2022

Borcea ramane dupa gratii cel putin inca 4 luni

borcea

Judecatoria Sectorului 4 a respins astazi cererea lui Cristi Borcea de liberare conditionata. Fostul finantator al clubului Dinamo a declarat in fata magistratilor ca regreta faptele pe care le-a facut si pentru care a fost condamnat. Afaceristul a achitat tot prejudiciul.

“Fixeaza termen de reiterare la data de 26 august 2018”, arata magistratii cand mai are voie Borcea sa faca o noua cerere de eliberare. Decizia instantei poate fi contestata.

Cristi Borcea executa o pedeapsa cu inchisoarea de sase ani si patru luni in dosarul transferurilor de jucatori. El a venit miercuri imbracat elegant in boxa arestatilor, cu camasa si sacou. A ascultat cu atentie pledoaria procurorului DNA si a avocatului sau.

In ultimul cuvant, Borcea a avut o rugaminte pentru judecator: “Regret faptele comise. Imi pare rau pentru familie si pentru copii ca au suferit asa ceva. Va rog sa imi acceptati cererea”.

Este pentru a doua oara cand Cristian Borcea cere liberarea conditionata. El a mai facut o astfel de solicitare si in 2017. Atunci, Judecatoria Sectorului 4 i-a admis cererea, dar Tribunalul Ilfov a decis, in octombrie, ca fostul actionar al Dinamo nu poate fi eliberat conditionat si ca poate formula o noua cerere dupa sase luni.

Primul care a pledat in acest caz a fost procurorul DNA, care a cerut respingerea ca nefondata a propunerii de liberare conditionata.

“Trebuie sa se tina seama de profilul socio-moral. Borcea are studii superioare, a avut comportament bun, a avut o pedeapsa mare pentru infractiuni extrem de grave. Nu a fost sanctionat, cele patru sanctiuni au fost anulate. A avut o conduita normala, nu exceptionala.

Profilul moral si comportamental este normal. Pericolul generat de infractiunile comise este inca actual”, a declarat procurorul DNA.

ziare.com

Vezi si

Când va avea loc sfertul de finală dintre Simona Halep și Amanda Anisimova de la Wimbledon 

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul zilei de miercuri, 6 iulie, când va avea …