Friday , April 26 2024

Borcea ramane dupa gratii cel putin inca 4 luni

borcea

Judecatoria Sectorului 4 a respins astazi cererea lui Cristi Borcea de liberare conditionata. Fostul finantator al clubului Dinamo a declarat in fata magistratilor ca regreta faptele pe care le-a facut si pentru care a fost condamnat. Afaceristul a achitat tot prejudiciul.

“Fixeaza termen de reiterare la data de 26 august 2018”, arata magistratii cand mai are voie Borcea sa faca o noua cerere de eliberare. Decizia instantei poate fi contestata.

Cristi Borcea executa o pedeapsa cu inchisoarea de sase ani si patru luni in dosarul transferurilor de jucatori. El a venit miercuri imbracat elegant in boxa arestatilor, cu camasa si sacou. A ascultat cu atentie pledoaria procurorului DNA si a avocatului sau.

In ultimul cuvant, Borcea a avut o rugaminte pentru judecator: “Regret faptele comise. Imi pare rau pentru familie si pentru copii ca au suferit asa ceva. Va rog sa imi acceptati cererea”.

Este pentru a doua oara cand Cristian Borcea cere liberarea conditionata. El a mai facut o astfel de solicitare si in 2017. Atunci, Judecatoria Sectorului 4 i-a admis cererea, dar Tribunalul Ilfov a decis, in octombrie, ca fostul actionar al Dinamo nu poate fi eliberat conditionat si ca poate formula o noua cerere dupa sase luni.

Primul care a pledat in acest caz a fost procurorul DNA, care a cerut respingerea ca nefondata a propunerii de liberare conditionata.

“Trebuie sa se tina seama de profilul socio-moral. Borcea are studii superioare, a avut comportament bun, a avut o pedeapsa mare pentru infractiuni extrem de grave. Nu a fost sanctionat, cele patru sanctiuni au fost anulate. A avut o conduita normala, nu exceptionala.

Profilul moral si comportamental este normal. Pericolul generat de infractiunile comise este inca actual”, a declarat procurorul DNA.

ziare.com

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …