Sunday , May 19 2024
Breaking News

Bălţile şi glodul de pe terenul de fotbal din Iţcani au ajuns “celebre” în toată ţara

Teren Itcani (1)A

Gazeta Sporturilor a publicat ieri un material despre condiţiile improprii în care se desfăşoară meciurile de juniori republicani la Suceava u pentru viitori fotbalişti, de ani buni, pe terenul din Iţcani, nămolul până la glezne, bălţile şi sloiurile de gheaţă ţin loc de gazon u la începutul acestui an, municipalitatea promitea că va aloca o sumă de 400.000 de lei pentru demararea lucrărilor de modernizare a stadionului “1 Mai”

Terenul de fotbal “1 Mai” din cartierul Iţcani a ajuns subiect în presa naţională. Ediţia online a Gazetei Sporturilor a publicat ieri o ştire despre condiţiile improprii în care s-a desfăşurat meciul de juniori republicani B, dintre LPS Suceava şi CS{ Botoşani, din data de 30 martie, încheiat cu scorul de 2-0. Oaspeţii reclamă faptul că centralul întâlnirii, ieşeanul Cătălin Chislea, a acceptat ca jocul să se dispute, deşi terenul era “acoperit de nămol, bălţi şi sloiuri de gheaţă”. “I-am spus centralului că nu se poate juca, terenul fiind impracticabil. S-a dus la vestiar şi când a revenit, a luat balonul şi s-a dus la centru să fluiere începutul partidei. L-am mai întrebat odată dacă acesta este teren impracticabil şi mi-a spus că el dă drumul la meci pentru că nu mai vine încă o dată de la Iaşi la Suceava”, a declarat Daniel {chiopu, antrenorul celor de la CSS Botoşani. “Nu se poate aşa ceva. Si-au bătut joc în primul rând de sănătatea copiilor”, reclamă la rândul său părintele unui junior, citat de gsp.ro.

Teren Itcani (2)AMunicipalitatea intenţiona să investească 400.000 de lei în modernizarea stadionului din Iţcani
La începutul acestui an, Consiliul Local Suceava a aprobat trecerea în proprietatea privată a municipalităţii bunurile aferente stadionului “1 Mai” din Iţcani. Primăria are intenţia de a face lucrări de moder-nizare la nivelul tribunelor, vestiarelor şi a gazonului, astfel încât arena să fie inclusă în circuitul sportiv, ca teren de antrenament al divizionarei secunde Rapid Suceava şi nu numai.
Conform estimărilor făcute atunci de şeful Comisiei pentru Sport, Corneliu Vornicu, costurile reparaţiilor la stadionul din Iţcani se ridică la suma de 400.000 de lei. “Vrem să transformăm stadionul din Iţcani într-o baza de antrenament pentru echipele locale de fotbal. Vom vedea ce sume vom aloca pentru reparaţii în momentul în care vom avea proiectul de buget local pentru anul 2013”, declara, la începutul acestui an, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
~n anii trecuţi, stadionul din Iţcani a fost teren de casă pentru Rapid, pe timpul când “ceferiştii” evoluau la nivelul Ligii a IV-a. De la mutarea “alb-vişiniilori pe stadionul Areni, pe terenul “1 Mai” au evoluat grupele de juniori republicani de la Rapid şi LPS Suceava. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Bucovina Rădăuți a încheiat play-off-ul cu o înfrângere de palmares la Miroslava

Bucovina Rădăuți a încheiat play-off-ul Seriei I Ligii a III-a cu o înfrângere de palmares, …