Tuesday , June 25 2024

Gheorghe Flutur, în Piața Verești: Producătorii se plâng că-și vând greu marfa. Soluția este asocierea, pentru a putea ajunge în magazine sau fabrici

„Am stat de vorbă și am dat mâna cu sute de oameni. Am vrut să aflu problemele lor, de la producătorii agricoli, crescătorii de albine, cultivatorii de flori și legume, până la comercianți. La Verești este o piață foarte mare, una dintre cele mai mari din județ, și are nevoie de alei asfaltate, de mese și tarabe amenajate și acoperite, de locuri amenajate cu apă potabilă și toalete. Aici se încasează mulți bani în fiecare duminică de la cei care participă și trebuie făcut ceva pentru miile de oameni care frecventează această piață săptămânal”, a declarat Gheorghe Flutur.
Discutând cu oamenii, acesta a aflat problemele producătorilor, care se plâng că își vând greu produsele, liderul PNL propunând din soluția asocierii, pentru a intra pe piețe, în magazine sau la fabricile care folosesc materie primă, respectiv miere, legume, fructe, cereale.
De asemenea, Gheorghe Flutur a spus că este nevoie de amenajarea drumurilor, atât pentru transportul hipo care vine spre piață, cât și pentru o mai bună fluidizare a traficului, căci se circulă bară la bară.
Fiecare vânzător din piață are povestea lui. Unii sunt doar intermediari, alții sunt producători direcți. Unii se plâng că substanțele de combatere a dăunătorilor sunt contrafăcute și au nevoie de verificare. E necesar un control al calității soluțiilor și substanțelor pentru combaterea dăunătorilor la plante.
Județul Suceava fiind un județ cu o componentă rurală mare, socotesc că e nevoie de deschiderea și a altor piețe, pentru ca oamenii să nu vină de la zeci de kilometri. Unii au cerut să sprijinim înființarea unei piețe în zona Stroiești-Șcheia, la Trei Movile. Personal, cred că ar fi bine așa ceva, pentru că acolo se întâlnește muntele cu câmpia. Îmi propun să încurajez primarii să amenajeze astfel de spații și să intre în parteneriat cu Consiliul Județean pentru a veni în întâmpinarea atât a cumpărătorilor, cât și a vânzătorilor”, a spus Gheorghe Flutur la încheierea vizitei în Piața din Verești.
Material comandat de PNL, filiala Suceava, cod AEP 21240015

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …