Thursday , May 2 2024

Alin Minteuan este noul antrenor principal al campioanei CFR Cluj

Antrenorul interimar al CFR Cluj, Alin Minteuan, a fost confirmat, joi, în funcţia de principal al campioanei României, acesta urmând să se ocupe de pregătire formaţiei ardelene până la finalul campionatului, existând totuşi şi o opţiune de prelungire a înţelegerii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Le mulţumesc domnilor Paszkany şi Mureşan pentru această onoare. Sunt foarte fericit că voi antrena echipa la care m-am lansat în fotbalul mare şi la care am crescut. Sper să avem un retur mai bun şi să ne atingem obiectivele propuse. Vom juca pentru titlu până la final. Cred că ştiu şi simt foarte bine ceea ce se întâmplă în teren. Am schiţat programul de pregătire, iar în data de 10 ianuarie vom şti mai multe. CFR e echipa care-şi doreşte să câştige fiecare meci, iar asta e mentalitatea pe care vreau să o imprim. De la 2011 îmi doresc să fim sănătoşi cu toţii şi să câştigăm toate meciurile”, a spus Minteuan, în conferinţa de presă în care a fost numit antrenor principal.

Preşedintele clubului ardelean, Iuliu Mureşan, a afirmat că decizia numirii lui Minteuan a fost destul de simplă pentru conducere.

“Decizia de a-l numi pe Minteuan antrenor a fost destul de uşoară. Am spus de la început că singurul care ar fi potrivit e Minteuan. I-am spus lui Alin că meseria aceasta se fură. I-am spus să fie atent la fiecare antrenament, să-şi ia notiţe pentru că va veni şi rândul lui. Uite că nu m-am înşelat”, a completat Mureşan.

Patronul campioanei României, Arpad Paszkany, este convins că Minteuan este cea mai bună variantă pentru postul de antrenor principal.

“Aşa cum v-am promis, oficializăm înainte de Crăciun numirea unui nou antrenor. Am ajuns la concluzia că Alin Minteuan este cea mai bună alegere, pentru că e un om cu mintea şi cu sufletul alături de CFR Cluj. E clujean de-al nostru şi a făcut primii paşi în fotbal aici, la CFR. Cunoaşte jucătorii mai bine decât orice antrenor care ar veni aici. Are deja trei ani experienţă cu antrenorii care s-au perindat pe la noi şi cred că a învăţat destule pentru a începe meseria de tehnician”, a subliniat Paszkany.

Alin Minteuan a fost numit interimar la conducerea tehnică a campioanei României la data de 25 noiembrie, după ce antrenorul Sorin Cârţu a fost demis în urma înfrângerii din partida cu FC Basel, din etapa a V-a a Ligii Campionilor şi a gestului din acea partidă, când a spart un geam al băncii de rezerve.

După disputarea a 18 etape, CFR Cluj se află pe locul opt, cu 27 de puncte, la 12 puncte de liderul Oţelul Galaţi.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …