Top 7 alimente care contin vitamina C. Portocalele nu se numara printre ele
Portocalele si citricele in general sunt considerate cele mai bune fructe in ceea ce priveste continutul de vitamina C. Se pare ca nu e chiar asa si sunt alte alimente care contin mult mai mult.
Cele sapte alimente sunt:
1. Papaya, care contine si vitamina A, acid folic si fibre.
2. Ardei gras rosu – 230 de grame de ardei rosu au aproape 190 de miligrame de Vitamina C.
3. Broccoli – 148 g de broccoli contin 132 miligrame de vitamina C.
4. Napi – 500 g de napi contin 160,8 miligrame de vitamina C
5. Capsune – 86,5 miligrame de vitamina C (per 147 g).
6. Kiwi – contin aproximativ 137,2 miligrame/bucata.
7. Conopida – O capatana cu un diametru de aproximativ 10 cm are 127,7 miligrame de vitamina C si numai 66 de calorii.