Wednesday , May 8 2024

Primele teste VIDEO cu noul iPhone 6. Plusuri si minusuri

iPhone6

Apple a lansat marţi noile iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, telefoane cu care spera să îşi menţină poziţia de top de pe piata smartphone-urilor. Cu ecrane mai mari, profiluri mai subtiri, procesoare mai puternice şi noi facilităţi, iPhone-urile din generatia a sasea vin să dea replica gadgeturilor de top cu Android. Destul de palidă, spun mulţi dintre experţi, care afirmă că iPhone 6 nu aduce nimic în plus în lumea tehnologiei. Mai mari, mai luminoase şi mai performante. Aşa şi-a lăudat marfa Tim Cook, şeful Apple.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus vin cu ecrane de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch, scrie gadgetreport.ro. Primul are rezolutia de 1.334×750 pixeli, iar cel de-al doilea de 1920×1.080 de pixeli (full HD). Dezamăgitor, spun unii experti, in conditiile in care pe piata au aparut deja telefoane cu rezolutie QHD, de patru ori peste nivelul Full HD.

Există totuşi un progres fată de iPhone 5s. Ecranul iPhone 6 Plus are cu 185% mai mulţi pixeli decât modelul din 2013.

Ecranele, încadrate în carcase din aluminiu argintii, aurii si gri, cu grosimi de 6,8 mm, respectiv 7,1 mm, sunt acoperite cu o sticlă întărită cu ioni și nu cu un panou realizat din cristal din safir, aşa cum s-a zvonit iniţial, o altă dezamăgire pentru fani.

Dincolo de ecranele mai mari, telefoanele vin, printre altele, cu butonul de On/Off pe lateral, pentru a fi accesate mai usor, in stilul celor cu Android.

Sub carcasă, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus prezintă un nou procesor, A8 pe 64 de biţi, cu 13% mai mic decât A7 şi cu 25% mai rapid decat cel de pe iPhone 5s. Si grafica este mai performantă cu 50% comparativ cu modelul anterior.

Chestii pozitive care vor face experienta de utilizare a noului iOS 8 deosebit de fluenta. Fapt cu care ne-am obisnuit deja la Apple. Acesta este, de altfel, unul dintre principalele argumente pentru care multi clienti prefera iPhone in dauna telefoanelor cu Android.

Inedit este ca, in tentativa de a scoate in evidenta performanta tehnica, cei de la Apple afirma ca noua configuratie tehnică face ca iPhone 6 sa fie cu 50 la sută mai rapid decât iPhone-ul original și cu până la 50 la sută mai eficient în ceea ce priveşte economisirea de energie. O comparaţie ridicolă.

O alta surpriză, neplacută dacă ar să judecam dupa asteptarile expertilor, o reprezinta camera foto, aceiasi de 8 MP de pe iPhone 5s, capabila sa filmeze la calitate 1080p la 30 sau 60 fps si la 240 de cadre pe secundă in slow-motion, dar nu in full HD .

Fanii se asteptau sa vada un senzor de minim 16 MP, asa cum detin majoritatea smartphone-urilor de top din prezent. Ce sa mai vorbim de filmarea in 4K.

Vestea buna este ca senzorul foto/video are acum blit dual si utilizeaza o noua tehnologie numită “focus pixels” care vor permite focalizarea instantă, de două ori mai rapidă decât în cazul iPhone 5S.

Intersant este deosebirea pe care Apple o face intre cele doua variante de telefoane la acest capitol. iPhone 6 va dispune doar de stabilizare “digitală” a imaginii si numai iPhone 6 Plus de stabilizare optică.

Pozitiv este faptul ca detecția fețelor se va face mai rapid, iar modul panorama va putea realiza fotografii de până la 43 de megapixeli. Face însă cineva astfel de poze?

La capitolul pozitiv includem tehnologia VoLTE (Voice over LTE), care suportă apeluri în reţele 4G/LTE si prezenta, in sfarsit a NFC, care va pemite folosirea telefonului pentru plati mobile.

In privinta autonomiei, nu sunt prea multe noutati. Bateria de pe iPhone va tine tot o zi, in conditii de utilizare normala. Interesant este ca, in convorbire 3G, iPhone 6 va avea o autonomie de 14 ore, iar iPhone 6 Plus de 24 de ore.

 

Vezi si

Dr. Cobuz: Masa de Paști și alimentația echilibrată după post

Persoanele care au ținut o perioada lungă de post înainte de Paşti trebuie să acorde …

One comment

  1. iOS este un sistem de operare mult mai bine optimizat si care ruleaza mult mai fluent decat Android OS. Asa ca un procesor dual-core si 1 GB memorie RAM sunt de ajuns pentru iPhone 6.
    Cat despre camera foto de “doar” 8 MP, conteaza mai mult calitatea, decat cantitatea. Degeaba inghesui 13, 16 sau 20 de MP intr-un senzor mic, asa cum este senzorul camerie foto al unui smartphone. Acest lucru nu garanteaza cresterea calitatii fotografiilor, mai ales in conditii de luminozitate scazuta.