UPDATE: Explozie extrem de puternică la Paris, intr-o zona turistica. 3 morti si peste 40 de răniți, multi foarte grav

12/01/19 ora:11:26am

O explozie foarte puternică a avut loc în această dimineață în Paris, pe strada Trevise în arondismentul 9, a anunțat poliția.

UPDATE1: Procuratura a confirmat 3 decese în urma exploziei din această dimineaţă din centrul capitalei franceze. Este vorba despre doi pompieri şi un cetăţean spaniol care a murit la spital. Alţi peste 40 de oameni au fost raniti, 37 au ajuns la spital, răniţi de suflul exploziei sau intoxicaţi cu fumul dens.

Deflagraţia a fost într-atât de puternică încât s-au spart geamurile şi vitrinele magazinelor şi clădirilor din apropiere, iar mai multe autoturisme parcate în zonă au fost afectate, unele fiind distruse în totalitate sau calcinate.

Aproximativ 200 de pompieri au fost mobilizaţi la lupta cu dezastrul şi a fost instalat un perimetru vast de securitate.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă, care a fost încredinţată Direcţiei regionale a poliţiei judiciare pentru a stabili cauzele care au dus la această explozie puternică.

În capitala franceza, multe clădiri continuă să funcţioneze pe bază de gaze, dar explozii provocate de scurgeri de gaze sunt rare.

UPDATE: „Două persoane au fost evacuate din clădire, chiar sub ochii rezidenților”, a precizat jurnalistul Le Figaro.
În urma exploziei, trei pompieri au fost răniți.

Flăcările au cuprins și primele etaje ale clădirii.

Potrivit bilanțului provizoriu anunțat de poliție, sunt 20 de răniți, între care 2 în stare critică, 7 grav răniți și 11 răniți ușor, informează Le Figaro, citat de stirileprotv.ro.

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a ajuns la locul exploziei.

Zona este survolată de un elicopter, potrivit unui jurnalist Le Figaro.

Explozia a avut loc un pic înainte de ora 9.00 într-o brutărie. Ar fi avut loc un incendiu urmat de o explozie.

Explozia puternică a fost provocată de o scurgere de gaze, din primele informații. Deflagrația a avut loc în arondismentul 9 din capitala Franței, iar numeroase echipaje au intervenit la fața locului. Cel puțin 15 persoane au fost rănite și transportate la spital. Totodată, deflagrația a fost atât de puternică încât geamurile clădirilor din apropiere.

Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul provocat de explozie, în timp ce autoritățile au stabilit un perimetru de securitate, iar oamenii au fost sfătuiți să nu se apropie.

Potrivit Le Figaro sunt numeroși răniți. Prima pistă a Poliției este că a avut loc o scurgere de gaz. Poliția a recomandat ca zona să fie ocolită.