Thursday , July 7 2022

Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită cu exerciţii demonstrative şi concurs de tir

jandarmi

Dis-de-dimineaţă, jandarmii suceveni au găzduit 14 clase de elevi suceveni, cărora le-au făcut cunoscute cele mai importante aspecte legate de această meserie, prezentându-le modalitatea de amprentare, echipamentele din dotare, maşinile de serviciu, dar şi câteva exerciţii demonstrative de luptă u a doua activitate organizată de jandarmi a fost concursul intitulat “Cupa presei la Tir”, în care jurnaliştii şi-au demonstrat abilităţile şi îndemânarea la trasul cu arma 

Ieri, detaşamentul de Jandarmerie Suceava a organizat Ziua Porţilor Deschise la sediul din municipiu, cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, sărbătorită în fiecare an la data de 3 aprilie. La cei 163 de ani de la înfiinţare, jandarmii suceveni au ales să marcheze această zi printr-o serie de activităţi. Astfel, aceştia au găzduit ieri câteva clase de elevi suceveni pentru a le face cunoscute cele mai importante aspecte legate de această meserie, precum şi importanţa jandarmilor în viaţa comunităţii. ~ncă de la primele ore ale dimineţii, 14 clase de elevi din şcolile sucevene ( {coala cu clasele I-VIII Suceava, {coala cu clasele I-VIII, nr. 3 Suceava, {coala cu clasele I-VIII Mihoveni şi {coala cu clasele I-VIII Bosanci), împreună cu dascălii lor au luat parte la prezentarea echipamentelor din dotare, a maşinilor de serviciu, dar şi a câinilor din cadrul serviciului Jandarmeriei. Totodată, elevilor le-au fost prezentate exerciţii demonstrative, de călire, cu doi sau mai mulţi adversari, specifice tehnicii de luptă a jandarmilor. După demonstraţiile jandarmilor, în programul manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române s-a înscris şi Cupa presei la Tir, eveniment organizat în fiecare an de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava. Astfel, în cadrul competiţiei organizate mai mulţi jurnalişti au putut să-şi demonstreze abilităţile şi îndemânarea la trasul cu arma. Concursul s-a desfăşurat în incinta poligonului de la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi de la Mihoveni, cei mai buni trăgători fiind recompensaţi cu diplome şi cupe. ~nainte de şedinţa de tragere, jurnaliştii au primit instructaj de la jandarmi pentru a nu exista eventuale incidente ce ar fi putut interveni pe parcursul tragerilor. Toţi jurnaliştii au primit pistoale Makarov de 9 mm şi au tras într-o ţintă cu cercuri. Primii concurenţi care au tras cu arma au fost reprezentantele sexului frumos, după care au urmat şi bărbaţii. Deşi fiecărui concurent trebuia să i se aloce doar trei cartuşe pentru a trage la ţintă, neexistând concurenţi pentru locul II şi III, s-a hotârât să se mai acorde încă o şansă.
La finalul competiţiei, jurnaliştii cu cele mai bune rezultate au fost premiaţi şi felicitaţi de comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava. La fete premiul III a fost obţinut de Oana Plianu, locul II de Gina Vacariu şi locul I şi Cupa Presei-de Dana Beale. La bărbaţi pe locurile II şi III s-au aflat câte doi concurenţi. Locul III l-au obţinut Gheorghe Botârcă şi Florin Paiu, locul II – Florin Milici şi Valentin Cimpoieş, iar locul I şi Cupa Presei – Ticu Dolenschi. (Georgiana Groza)
 

Vezi si

76 de ani de la uciderea, la Vicov, a unui lider al partizanilor anticomuniști

La data de 8 iulie 1946, locotenentul Vladimir Macoveiciuc, conducătorul celui mai important grup de …