Wednesday , May 22 2024

VW Passat, masina anului in Europa. Volkswagen, premiat a treia oara in ultimii sase ani

VW Passat

Autoturismul Volkswagen Passat a fost desemnat luni mașina anului 2014 în Europa de către un juriu format din 58 de jurnaliști din 22 de țări europene, cu ocazia deschiderii Salonului auto de la Geneva.
Este a treia oară în ultimii șase ani când cel mai mare producător auto european câștigă acest titlu. Printre finaliștii ediției din acest an, cea de a 52-a, s-au numărat Citroen C4 Cactus, Renault Twingo, Ford Mondeo și BMW 2 Series Active Tourer, potrivit Agerpres.
În 2010 și 2013, Volkswagen a obținut titlurile de mașina anului în Europa cu modelele Polo și Golf, iar în 2014 titlul a fost acordat modelului Peugeot 308.
La final, Volkswagen Passat a primit din partea juriului 340 puncte, fiind urmată de: Citroen C4 Cactus (248 de puncte), noua versiune a Mercedes C-Class de la Daimler (221 de puncte), Ford Mondeo (203 puncte), Nissan Qashqai (160 de puncte), BMW 2 Series Active Tourer (154 de puncte) și Renault Twingo (124 de puncte).
Acesta este cel mai important premiu din industria auto europeană și oferă, totodată, consumatorilor o idee cu privire la părerile experților referitoare la mașina viitorului.
 
 

Vezi si

Flutur: ”Noi, liberalii, am scos din praf și din izolare Vatra Dornei”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent din nou la Vatra Dornei, de data …