Sunday , May 26 2024

Industria turismului din Europa a avut un sezon foarte bun

Bulgaria plânge după turiștii ruși, Ungaria se bucură la o mână de vizitatori chinezi, și totuși armatele de turiști au revenit în Europa în această vară, scrie Financial Times, preluat de Ziarul Financiar.

În pofida scumpirilor dramatice, rezervările de zboruri către Europa nordică au fost cu 25% mai mari în iunie-august comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și au crescut cu 13% către Europa de Sud.

Gradul de ocupare a hotelurilor de pe continent a fost în iulie cu doar 4% sub nivelurile prepandemice pen­tru aceeași lună din 2019, sfidând o creștere puternică a prețurilor camerelor.

Ministrul francez al turismului Olivia Gregoire a anticipat recent că cea mai vizitată țară din lume va be­neficia de câștiguri record de 64-67 mi­liarde de euro de pe urma turismului internațional în acest an după un sezon estival „foarte bun“.

Spania a primit 47,6 milioane de turiști străini în decurs de șapte luni până la finalul lunii iulie, cu doar 0,8% sub nivelul din 2019. Simon Vincent, președinte pe Europa, Orientul Mijlociu și Africa în cadrul Hilton, a pus succesul se­zonului estival actual pe seama „rezi­lienței consumatorului și volumului de americani“.

Barcelona este așteptată să pri­mească cu 16% mai mulți vizitatori americani în acest an decât în 2019, în timp ce numărul vizitatorilor ame­ricani din Londra este estimat să urce cu 13%.

Potrivit European Travel Com­mission (ETC), redresarea sectorului european al turismului continuă în pofida problemelor economice, atin­gând aproximativ 95% din nivelurile din 2019 la capitolul sosiri de turiști internaționali. Deși inflația și costu­rile crescute de călătorie pun presiu­ne pe buzunarele consumatorilor, chel­tu­ie­lile pe călătorii sunt în continuare prioritizate în fața altor cheltuieli.

Ultimele date arată că un sfert din destinațiile europene au depășit nivelurile prepandemice al sosirilor de turiști străini.

Cele mai recente date arată că 52% din destinații au depășit nivelurile pre-pandemice din punct de vedere al numărului de turiști americani până acum în acest an. Pe fondul inflației ridicate și unei potențiale recesiuni, accesibilitatea va fi un factor cheie în alegerea destinațiilor din interiorul Europei.

Destinații ca Portugalia, Turcia și Muntenegru au raportat o creștere substanțială a sosirilor din SUA. În Europa de est, Letonia și Polonia au consemnat de asemenea creșteri la acest capitol.

Polonia a atras și un număr record de turiști cehi în acest an, potrivit Schengenvisainfo.com. Pe lângă atractivitatea ca țară, Polonia a devenit populară și grație accesibilității sale. În plus, țara este așteptată să se bucure de o creștere a turismului estival pe fondul schimbărilor climatice.

În Ungaria, sectorul de turism a fost salvat și el de turiștii internaționali, notează Daily News Hungary.

Numărul înnoptărilor turiștilor străini au urcat cu 12,7% la 2.561.000. Nemții au petrecut 412.000 nopți în unitățile turistice din Ungaria în iulie, mai mult decât orice altă naționalitate, fiind urmați de polonezi și cehi.

La nivel european, totuși, sezonul solid din acest an nu se datorează doar vizitatorilor internaționali. Operatorii spun că siguranța bugetară oferită de vacanțele petrecute pe plan intern a contribuit la menținerea cererii ridicate. (Mediafax)

Vezi si

Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei

Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de …