Wednesday , May 22 2024

Un șef din Ministerul rus al Apărării, arestat pentru luare de mită, după demiterea lui Șoigu

Șeful Departamentului de resurse umane de la Ministerul rus al Apărării a fost arestat sub suspiciunea de luare de mită, a anunțat marți Comitetul de Investigații, potrivit căruia Iuri Kuznețov „a primit mită la scară deosebit de mare”.

Cel puțin cinci persoane au fost arestate într-un scandal de luare de mită din ce în ce mai amplu centrat pe Ministerul Apărării, începând cu reținerea viceministrului Timur Ivanov, pe aceeași acuzație, pe 23 aprilie.

“Conform anchetei, în perioada 2021–2023, în calitate de șef al Direcției a 8-a a Statului Major al Forțelor Armate Ruse, Kuznețov a primit mită de la reprezentanți ai structurilor comerciale pentru efectuarea anumitor acțiuni în favoarea lor”, a spus Comitetul de Investigații, potrivit Reuters.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a fost înlăturat în mod neașteptat din slujba sa duminică și repartizat într-un nou rol de secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei. El este înlocuit de Andrei Belousov, un economist care anterior a fost vicepremier, într-un nou guvern care este în prezent aprobat de Parlament.

 

Vezi si

Rusia a început exercițiile militare cu arme nucleare tactice la granița cu Ucraina

Armata rusă a anunțat marți că a început în apropiere de Ucraina exerciții militare privind …