Tuesday , July 23 2024

Vasyli Boeciko revine in fruntea Consulatului General al Ucrainei la Suceava

Dup\ o absen]\ de cinci ani, diplomatul ucrainean Vasyli Boeciko revine `n calitate de consul general la Consulatului General al Ucrainei la Suceava. {tirea a fost oferit\ de c\tre Ioan Bodnar, pre[edintele Uniunii Ucrainenilor din Rom=nia, }inutul Bucovina.
“Domnul Vasyli Boeciko este acel diplomat care a pus bazele unei colabor\ri excelente `ntre Rom=nia [i Ucraina, la care se adaug\ o colaborare bun\ cu UUR – }inutul Bucovina. ~n perioada anterioar\ `n care a fost consul general, `ntre cele dou\ ]\ri s-au pus bazele unor proiecte comune pe plan cultural, dar [i economic, care se afl\ `n derulare [i acum”, a declarat Ioan Botnar.
Potrivit profesorului Botnar, Vasyli Boieciko a primit acredit\rile `n cursul s\pt\m=nii trecute [i este a[teptat la Suceava `n zilele urm\toare. Prezen]a lui a fost a[teptat\ chiar [i s=mb\t\, la Gura Humorului, unde s-a s\rb\torit 147 de ani de la na[terea scriitoarei ucrainene Olga Kobylianska, originar\ din Humor. Cu acest prilej, numele parcului `n care se afl\ amplasat bustul scriitoarei a primit numele Olga Kobylianska. (N. RO{CA)

Vezi si

Șoldan: Proiectul de decolmatare a lacului de suprafață Solca și securizarea barajului, o investiție tărăgănată de 20 de ani, a intrat în linie dreaptă

  Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava, a anunțat, luni seara, că proiectul …

No comments

  1. Poate face ceva domnul consul in privinta trecerii din Romania in Ucraina prin Vama Siret si mai precis la partea Ucraineana unde incepand de la soldatul de la poarta si continuind cu vamesi,ofiteri de la pasapoarte si acei ofiteri imbracati in costume negre care stau toti cu mana intinsa sa le dai asa numita “traditie” de cate 10,20,30, …. (si suma poate urca in functie de cate persoane sunt in masina) de Grivne. Si daca ai cotizat in vama nu faci nici 500 metri de la iesire si te opreste politia si mai cotizezi si aici cu cateva grivne indiferent daca ai mers regulamentar si nu ai incalcat nici o lege.Si dara ai noroc pana in Cernauti scapi doar cu o cotizare dar deobicei mai intalnesti unul, doua echipaje si cum iti vede numarul de Ramania cum te trage pe dreapta.Sunteti de toata jena si dupa asa niste experiente nu-ti mai vine sa mai mergi in Ucraina.