Tuesday , August 3 2021

Un nou studiu de fundamentare solicitat de autoritățile centrale pentru transferul Parcului Şipote și Pădurii Zamca la Primăria Suceava

Cu toate că preluarea în administrarea Primăriei Suceava a suprafeței împădurite de lângă Cetatea de Scaun care constituie așa numitul „Parc Şipote” bate pasul pe loc, municipalitatea suceveană nu intenționează să renunțe. Dimpotrivă, continuă să facă demersurile necesare și cerute de diferite instituții. Primarul Ion Lungu a declarat la ultima conferință de presă că avizul este la Ministerul Justiției, dar că s-au cerut studii suplimentare pe care municipalitatea le va face și speră să intre cât mai repede în posesia parcului Şipote și a pădurii Zamca pe care Primăria să le moder­nizeze.

Obiectiv, stiri, Suceava, Parc Sipote, proiect

 

„Sunt de rezolvat chestiuni tehnice, de regim silvic. Noi am comandat studiul la o societate de specialitate din Brașov, într-o lună sper să predăm studiul”, a declarat primarul Ion Lungu. De altfel, conform datelor de pe SEAP/SICAP, este în curs de desfășurare o procedură de achiziție a serviciilor de realizare a unui „Studiu de fundamentare în vederea realizării de păduri – parc”. Suprafața maximă luată în studiu este de 170 ha iar studiul constă în stabilirea și justificarea lucrărilor de amenajare silvică, necesare în vederea realizării de păduri – parc. Nu sunt incluse serviciile pentru obținerea eventualelor avize/acorduri sau alte aprobări conexe. Studiul se realizează prin Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare în Silvicultură „MARIN DRĂCEA”, subunitatea SCDEP Brașov. Reamintim că transferul celor 44 hectare de la Romsilva către Primăria Suceava este un proiect mai vechi al lui Ion Lungu, care prevede realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, trotuare, terase, locuri de joacă, foișoare, grupuri sanitare, rețea Wi-Fi. (D.P.)

Vezi si

Comuna Dărmănești continuă să se dezvolte sub bagheta primarului Dan Chidoveț

Recent, au fost asfaltate două tronsoane de drum  în zona “Gării” și în zona “Sub …

No comments

  1. O adevărată golănie. Toate spațiile verzi din oraș au dispărut în ultimii ani și s-au ridicat clădiri . Încă se face acest lucru. De câțiva ani edilii Sucevei au pus ochii pe pădurea de la cetate. De amenajat exact cât trebuie acolo nu posibil, ei vor sa taie toată pădurea chipurile sa o facă parc. Golănie mare. Și nimeni nu mai lupta cu așa spurcăciuni de oameni. Pe zamca, unde se putea face un parc extraordinar au dat teren pt blocuri. Se vor construi doar blocuri langa mănăstire iar anemii vor continua să meargă prin pădurea zamca că vai de ei. Daca nu o taie toată țiganii din Șcheia. Golănie .

  2. Sa ne fereasca DUMNEZEU.
    Vor aparea chioscuri ca in parcul Areni, care fara autorizatie cuceresc spatiul public, pe spagi garase.