Friday , February 3 2023

Un bloc turn va fi ridicat între Primărie, Centrul Militar și viitoarea parcare supraetajată

Tendința de a construi tot mai multe blocuri în zone care până acum erau dominate de case și vile cu regim de înălțime de maxim P+2 este tot mai mare. Iar zona Primăriei municipiului Suceava devine tot mai atractivă din motive lesne de înțeles.

Cel mai recent demers este cel al SC DAILY MOTORS SRL inițiator al unui Plan de Urbanism Zonal – intenția de elaborare PUZ-ului fiind publicată pe site-ul Primăriei Suceava în prima parte a zilei de joi, 19 ianuarie – pentru construire clădire cu regim mare de înălțime cu spații de locuit, spații comerciale, spații prestări servicii, spații pentru birouri, locuri de parcare subterane și supraterane, sistematizare verticală, racorduri/branșamente. Blocul pe care vor cei de la Daily Motors a-l edifica este cu regim de înălțime S+P+6+Et, înălțimea fiind de 27 de metri față de cota terenului sistematizat frontal. Terenul pe care vor să îl facă este proprietate privată și are o suprafață de 1165 mp, identic cu parcela cadastrală nr. 52267, situat în intravilanul municipiului Suceava, pe str. Alexandru cel Bun.

După cum rezultă din imaginile atașate la prezentul articol, blocul respectiv este situat în imediata proximitate a viitoarei parcări supraterane pe care Primăria Suceava se tot chinuie să o facă pe locul unde actualmente sunt numeroase garaje și va fi peste drum de clădirea Primăriei Suceava. De la intersecția unde trebuie să fie făcută parcarea supraterană cu cinci niveluri (D+P+3), strada Alexandru cel Bun are regim de circulație pe sens unic.

Deocamdată, nu se știe când va fi făcută parcarea respectivă cu toate că procedurile sunt demarate, dar chair și cu parcarea respectivă strada va contiua să fie îngustă iar traficul va continua să aibă o dinamică ascendentă în zonă și datorită altor proiecte imobiliare aflate în diferite stadii. Este adevărat că în documentație – de la acest nivel – este prevăzut faptul că la subsolul blocului pe care cei de la Daily Motors vor să îl facă este prevăzută o parcare subterană (pe schiță este prevăzută intrare în „garaj”) și încă o parcare cu 10 locuri ar fi prevăzută la suprafață, exact la limita cu strada Alexandru cel Bun.

Din păcate nu am identificat niciun fel de referire la numărul de unități locative care vor fi amenajate în bloc, suprafața spațiilor comerciale și, pe de altă parte, numărul de locuri de parcare din zona subterană a viitorului bloc. Informațiile sunt utile deoarece există anumite prevederi și, de altfel, o practică în ultimii ani conform căreia trebuie respectat raportul de minim 1 loc de parcare pentru fiecare unitate locativă.

În orice caz, publicul interesat poate să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ, în termen de 5 zile de la data de 19 ianuarie la registratura Primăriei sau pe adresa de e-mail [email protected]. Observațiile și propunerile transmise sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberării avizului de oportunitate și vor fi analizate în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism. (D.P.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …

One comment

  1. Estimez 30 de apartamente noi cu vreo 100 de suceveni si poate 50 autoturisme proprietate personala parcate in jurul blocului si in parcarea subterana in aceiasi infrastructura neschimbata de la instalarea peimului gazon pe stadion…I
    Trafic, gunoi, copii la joaca ce poate sa mearga rau in zona?