Wednesday , February 1 2023

Un bărbat rupt de beat și fără permis și-a luat copilul în mașină și a început să gonească pe ulițele din Dornești

Un bărbat cu o alcoolemie de 1,21 mg/l și fără permis de conducere și-a luat fiul în vârstă de 10 ani în mașină și a gonit prin Dornești, fiind urmărit mai bine de doi kilometri de polițiști, care l-au prins și reținutmasina-politia-rutiera

In dimineața de 1 august 2018, la ora 08.00, polițiștii au obținut o informație cu privire la faptul că Gheorghe Ionesi, de 41 de ani, din comuna Frătăuții Vechi a urcat la volanul unui autoturism neînmatriculat Volkswagen Golf, fără a avea permis de conducere, fiind sub influența băuturilor alcoolice, l-a luat pe băiatul său în vârstă de 10 ani și s-a deplasat pe raza comunei Dornești.

O patrulă de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.3 Marginea s-a deplasat pe raza comunei Dornești în vederea găsirii mașinii respective, iar pe un drum comunal neclasificat ce face legătura între comuna Dornești și satul Măneuți, din comuna Frătăuții Vechi, a fost observat autoturismul ieșind din localitate.

Polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire a mașinii care nu avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare, însă șoferul nu s-a conformat dispozițiilor de oprire, astfel că agenții au pornit în urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune pe o distanță de doi kilometri, fiind blocat în cele din urmă pe raza satului Măneuți. Individul de la volan a fost legitimat în persoana lui Gheorghe Ionesi, de 41 de ani. In urma verificărilor făcute s-a constatat că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto. Totodată, s-a constatat că automobilul nu figurează ca fiind înmatriculat în România și nici nu au fost emise autorizații de circulație provizorie. Cum mirosea a băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul etilootest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

In urma probelor administrate s-a dispus continuarea urmăririi penale față de Gheorghe Ionesi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat”, „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Individul a fost reținut pentru 24 de ore.

Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. (D.Z.)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …

One comment

  1. asa un derbedeu trebuie pus la racoare citiva ani si in fiecare zi scos la munca ,”cazarea”sa in penitenciar sa si-o plateasca .