Thursday , February 9 2023

Trei transporturi ilegale de lemn au fost interceptate de polițiștii suceveni

Cei trei șoferi au fost amendați, lemnul a fost confiscat, iar două dintre mașini au fost indisponibilizate la sediul poliției

lemne


În weekend-ul recent încheiat, polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul de combatere a delictelor silvice, dar și polițiștii din cadrul secțiilor și posturilor rurale de poliție au desfășurat activități de monitorizare și control privind legalitatea transportului de lemn, fiind controlate peste 80 de vehicule. În două cazuri polițiștii au indisponibilizat vehiculele cu care se făceau transporturi ilicite de lemn. La data de 16 decembrie 2016, la ora 21.00, o patrulă din cadrul Secției 14 de Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviței, camionul condus de Vasile Muha, de 39 de ani, din comuna Baia, care transporta lemn. Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul nu are documente legale de proveniență și nici aviz de însoțire a lemnului, motiv pentru care au fost anunțați specialiștii silvici, care, în urma inventarierii, au constatat faptul că șoferul transporta ilegal 2,67 mc lemn de foc. In acest caz s-a dispus amendarea șoferului, confiscarea lemnului, care a fost predat Ocolului Silvic Vama, iar camionul a fost indisponibilizat la sediul poliției.
La data de 17 decembrie 2016, ora 08.40, o patrulă din cadrul Secției 9 de Poliție Rurală Moara, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DJ 209C, pe raza comunei Moara, microbuzul Ford Transit condus de Petrică Schiopeț, de 51 de ani, din comuna Baia, care transporta lemn de esență fag. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că avizul de însoțire din 16 decembrie a.c., pentru cantitatea de 3 mc lemn de foc de esență fag, este expirat. În acest caz s-a dispus amendarea șoferului și confiscarea cantității de 3 mc lemn de foc, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți. Tot la data de 17 decembrie 2016, la ora 14.30, o patrulă din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a observat pe un drum comunal din comuna Horodnic de Sus o dubă încărcată cu lemn, al cărei șofer, la vederea echipajului de poliție, a început să dea cu spatele. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, aceasta fiind oprită pe un drum comunal din Horodnic de Sus, la circa 250 metri de DN 2E. Soferul, Cristinel Petraș, de 30 de ani, din comuna Bilca, nu a putut prezenta polițiștilor documentele dubei și ale lemnului transportat. Oamenii legii au cerut sprijinul unui lucrător silvic, care, în urma inventarierii, a stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal lemn de foc. Petraș a fost sancționat contravențional, lemnul a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar duba a fost indisponibilizată la sediul poliției. Totodată, cu ocazia cercetărilor, polițiștii au mai stabilit și faptul că vehiculul este neînmatriculat, numărul provizoriu de circulație fiind expirat din data de 15 decembrie 2016, motiv pentru care pe numele lui Cristinel Petraș a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul neînmatriculat”. (D.Z.)

Vezi si

Mamă a șase copii mici, bătută de soț pentru că a refuzat să-i mai dea bani să joace la păcănele

Împotriva bărbatului de 46 de ani polițiștii au emis un ordin de protecție, fiind evacuat …

One comment

  1. Din ce se observa , au fost depistate transporturi de lemn de foc care nu detineau acte . Nu stiu de ce se complica soferi si nu cumpara lemn de foc cu acte . Este regretabil ca mai sunt persoane care se expun unor riscuri si ilegalitati . Este totusi imbucurator faptul ca nu sau depistat transporturi de material lemnos de lucru , in speta pentru gater . Aceasta denota faptul ca incetul cu incetul se intra in normalitate in ceia ce priveste taieri ilegale de material lemnos .