Wednesday , July 6 2022

Tiganii care au tăiat cauciucurile de la mașinile aflate în curtea Postului de Poliție Scheia au fost prinși și puși repede în libertate

Doi băieți de 15, respectiv 16 ani, ambii din Scheia, cunos­cuți pentru isprăvile lor în comună, sunt cei care au tăiat cau­­ciucurile de la două mașini parcate în curtea Postului de Po­­liție Scheia. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate pentru distrugere ca­li­fi­cată. La începutul lunii, o autospecială de poliție și autoturismul unui agent au rămas cu anvelopele tăiate în curtea instituției

Post politie Scheia (google street)

Polițiștii din Scheia au reușit să-i prindă pe indivizii care le-au tăiat cauciucurile de la mașinile aflate în curtea postului de poliție. Samir S., de 15 ani și Iulian Cornel B, de 16 ani, ambii localnici, au fost prinși de oamenii legii, însă nu li s-a putut face nimic deoarece legislația nu permite, din cauza vârstei. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate pentru distrugere calificată.

La începutul acestei luni, țiganii din Scheia au pătruns în curtea Postului de Poliție din localitate și au spart cauciucurile de la mai multe mașini parcate în zonă. O autospecială de poliție și autoturismul unui agent au fost lăsate cu anvelopele înțepate în curtea instituției. Totul s-a petrecut în noaptea de 10 spre 11 august 2017. Cert este că o patrulă de poliție a oprit pe o uliță din Scheia trei tineri de etnie rromă cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, aceștia fiind cunoscuți în localitate ca hoți de meserie. Polițiștii au găsit asupra lor câteva sute de lei, despre care indivizii nu au putut explica de unde provin. Oamenii legii au confiscat suma de bani, au întocmit un proces verbal și i-au lăsat să plece. La câteva ore distanță, polițiștii au găsit, după cum susțin reprezentanții IPJ Suceava, două dintre mașinile parcate în curtea Postului de Poliție din Scheia cu cauciucurile tăiate, respectiv o autospecială de poliție și autotu­rismul polițistei care i-a luat la întrebări pe cei trei țigani. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere, cercetările fiind continuate în vederea prinderii autorilor și recuperării prejudiciului.

„Polițiștii au prins mai mulți tineri la furat, le-au luat banii despre care se spune că erau furați, iar aceștia se pare că le-au tăiat cauciucurile de la mașină, chiar în curtea Poliției. Sunt niște minori de etnie romă, cărora polițiștii nu au ce să le facă, au un curaj nemaipomenit”, a declarat primarul comunei Scheia, Vasile Andriciuc.

Autoritățile locale din comuna Scheia s-au lăudat în ultima perioadă că au luat tot fe­lul de măsuri pentru a stopa furturile co­mi­se pe raza localității de țiganii minori proveniți din familiile Bozomală, Oltean și Cuțitaru. In anul 2016, pe raza comunei Scheia au fost săvârșite 26 de furturi din locuință, 19 din societăți comerciale și 34 de furturi din auto.

Iulian Cornel Bozomală a tăbărât cu frații săi în curtea unui consătean

La data de 15 martie 2017, polițiștii suceveni au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspecților Marian – Simon Bozo­mală, de 23 de ani, Ilie – Robert Bozomală, de 21 de ani și Simi – Nicolae Bozomală, de 20 de ani, toți din comuna Scheia, ­cer­cetați pentru săvârșirea infracțiunii de „viola­re de domiciliu”. Cei trei au fost în­car­cerați în Centrul de Reținere și Ares­tare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

In ziua de 6 martie a.c., la ora 13.00, cadrele Poliției comunale Scheia, au fost anunțate direct de către Cătălin M., de 42 de ani, din comuna Scheia, cu privire la faptul că membrii familiei Bozomală i-au intrat în curtea locuinței și i-au distrus gea­­murile și mașina parcată în fața porții.

Din verificările polițiștilor a rezultat că la data de 6 martie 2017, în jurul orei 13.00, în timp ce persoana vătămată Cătălin M. conducea autoturismul Volkswagen Transporter pe strada Aeroportului din localitate înspre casa sa, s-a intersectat cu Marian – Simon Bozomală și alți doi frați de-ai lui pe care-i știe din vedere. Când a ajuns în apro­pierea lor, Marian Bozomală a simulat că lo­vește cu sapa în laterala stângă a vehiculu­lui, iar Cătălin M. a accelerat pentru a evita lovitura, continuându-și drumul spre casă.

După aproximativ 8 – 10 minute, în timp ce persoana vătămată se afla în lo­cuință, a auzit strigăte și injurii la poartă. Imediat după aceea i-a văzut pe Cornel – Iulian B., de 16 ani și Marian – Simion Bozomală, de 23 de ani, localnici, care au sărit gardul în curtea locuinței sale, primul având în mână o bâtă.

Ei au spart două geamuri de la fereastra livingului aruncând cu pietre, apoi au ieșit în stradă unde, împreună cu ceilalți doi frați, Simi – Nicolae Bozomală, de 20 de ani și Ilie – Robert Bozomală, de 21 de ani, au lovit cu pietre autoturismul Volkswagen Transporter, provocând distrugerea parbrizului, a lunetei și a geamurilor laterale.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii unei infracțiuni de „violare de domiciliu”, a două infrac-țiuni de „distrugere” și a unei infracțiuni de „tulburare a ordinii și liniștii publice”. (Dănuț ZUZEAC)

 

 

 

t

Vezi si

Preotul din satul Vârful Dealului a început o campanie umanitară pentru a ajuta opt suflete rămase fără un acoperiș deasupra capului

Oamenii din satul Vârful Dealului, comuna Pârteștii de Jos, mobilizați de către preotul paroh din …

One comment

  1. Ce sa mai spunem?? Daca masinile de politie sunt vandalizate….cum naiba cetatenii sa mai aiba incredere in politie?? Singura solutie e maciuca pe spinarea tiganilor si alungarea din localitate!