Thursday , June 13 2024

”Ştefan” și ”Petru” au dat startul înscrierilor pentru admiterea în clasa a V-a

Admiterea în clasa a V-a pentru anul școlar 2024-2025 a demarat zilele trecute, cu etapa de înscriere a candidaților care vor să devină elevi în cadrul colegiilor ”Ştefan cel Mare” și ”Petru Rareș” din municipiul Suceava. În fiecare an se înregistrează concurență serioasă pentru unul din locurile disponibile la aceste licee de top. Sunt disponibile 24 de locuri la ”Ştefan” și 26 de locuri la ”Petru”. Înscrierea la concursul de admitere  în clasa a V-a la Colegiul Național ”Petru Rareș” se poate realiza până la data de 12 iunie a.c., iar pentru Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” termenul este 14 iunie.

Clasa a V-a de la ”Petru” va fi împărțită în două grupe, a câte 13 locuri, una cu predare intensivă a limbii franceze, cealaltă a limbii germane, iar limba a doua de studiu va fi engleza, în regim avansat. Admiterea se face pe baza unor teste scrise la limba română, matematică și limba engleză, iar testarea candidaților va avea loc pe 14 iunie.
secretarasite

Concursul pentru admiterea în clasa a V-a de la ”Ştefan” va avea loc pe 15 iunie, iar proba va dura 150 de minute, timp în care elevii vor rezolva un subiect cu 9 itemi – 4 de comunicare în limba română și o limbă străină (engleză sau germană) și 5 itemi de matematică și raționament logic. Partea a doua a admiterii constă în depunerea la secretariatul colegiului, până cel târziu în data de 14 iunie, a unui portofoliu de dezvoltare personală, care să conțină distincții obținute la concursurile și competițiile avizate de Ministerul Educației.

Modele de subiecte de la admiterile din anii trecuți, tematici și calendare se pot găsi pe site-urile celor două colegii. (O. NUȚU)

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …