Friday , February 3 2023

Sensul giratoriu de la Catedrală va fi gata la sfârşitul săptămânii viitoare

Teoretic, astăzi ar trebui finalizate cele patru scuaruri din intersecţie, iar imediat după această procedură încep lucrările în ceea ce priveşte construirea rondului . In perioada construirii acestuia, circulaţia nu va fi afectată, pentru că muncitorii vor efectua lucrările într-un perimetru  bine delimitat de panouri. Intersecţia de la Catedrală va funcţiona ca un sens giratoriu până la deschiderea acestuia ca atare

intersectie catedrala [800x600]

In data de 16 iunie a.c., primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunţat oficial, că la intersecţia de la Catedrală se va amenaja un sens giratoriu. Proiectul în care acesta este inclus este finanţat cu fonduri europene. Primarul municipiului Suceava a confirmat, în cadrul unui comandament anterior, că în intersecţia acum semaforizată va fi amenajat un sens giratoriu, cuprins în proiectul cu fonduri europene de reabilitare a culoarului ce porneşte de la intersecţia cu Calea Obcinilor – în zona Lidl, format din bulevardul George Enescu, străzile Mărăşti şi Mihai Eminescu, până la celălalt sens giratoriu din faţa vechiului cinematograf Modern.
Potrivit directorului pentru proiecte europene din cadrul Primăriei municipiului Suceava, Dan Dura, în cursul zilei de astăzi se finalizează cele patru scuaruri din intersecţie, iar imediat după această procedură încep lucrările în ceea ce priveşte construirea rondului. De menţionat este faptul că circulaţia rutieră nu va fi blocată în intersecţie în perioada executării lucrărilor. “Circumferinţa rondoului va fi închisă cu panouri, iar lucrările se vor efectua în interior, ne-deranjând circulaţia rutieră”, a declarat Dan Dura, directorul pentru proiecte europene din cadrul Primăriei municipiului Suceava.
In tot acest timp, intersecţia de la Catedrală va funcţiona ca un sens giratoriu, iar trecerile de pietoni vor fi decalate cu câţiva metri, astfel încât să corespundă cu refugiile pentru pietoni create în interiorul scuarurilor. Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Suceava, semaforizarea nu va mai fi funcţională din momentul finalizării sensului giratoriu.
Precizăm că în cursul zilei de astăzi se finalizează turnarea stratului de binder pe porţiune de bulevard cuprinsă între fostul Centru de Calcul Nordic şi Catedrala “Naşterea Domnului”, iar ulterior se vor ridica capacele la nivel pentru a se putea demara lucrările de turnare a stratului de uzură pe întreg bulevardul George Enescu. Din cauza discuţiilor contradictorii dintre primarul municipiului Suceava şi constructori, nu se ştie precis data în care va începe turnarea stratului de uzură pe bulevardul George Enescu, însă un lucru este cert, lucrările de asfaltare a bulevardului George Enescu trebuie fina-lizate până la începutul lunii iulie a.c. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …

2 comments

  1. Poate pun si semafoare pentru pietoni dupa modelul de la Burdujeni. Oricum, raman la parerea ca era mai bine daca se respecta ce s-a stabilit in 2008 si se facea un sens unic de la MC Donalds la Catedrala si apoi continua pana la Lidl si tot sens unic ar fi de la OMV pana la Mc Donalds, eventual cu o banda pe care autobuzele si taxiurile sa poata merge in celalalt sens.

  2. sa vezi acu blocaje acolo….n-o sa mai fie semafoare pentru pietoni…au sa treaca ca oile pe trecerea de pietoni