Zborurile de la Suceava spre Londra au fost reluate, la două săptămâni dupa cursele aeriene spre Italia

reportersite
08 iulie 2020, 7:35

Începând de marți, 7 iulie, au fost reluate zborurile zilnice de la Suceava spre Luton – Londra. Conducerea Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava a facut anunțul marți, 7 iulie, pe contul de facebook, în contextul în care prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 34 din 06.07.2020 s-a dispus reluarea zborurilor, începând cu 07.07.2020, spre mai multe state, printre care și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

avion, WizzAir, Suceava, obiectivDe asemenea, în comunicatul postat pe contul de facebook al Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, pasagerii sunt rugați să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus. Pasagerii trebuie să ajungă la aeroport cu 3 ore înainte de zbor, să poarte permanent masca de protecție, să păstreze o distanță de 1,5 metri față de cei din jur, să urmeze marcajele de pe pardoseală și să respecte indicațiile personalului din aeroport. În terminal este permis doar accesul pasagerilor.

Reamintim că zborurile Suceava-Londra Luton și retur sunt operate de compania low-cost Wizz Air, iar pe data de 3 iulie a fost inaugurat zborul spre Viena.

De asemenea, prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 31 din 22.06.2020, s-a dispus reluarea zborurilor, începând cu 23.06.2020, spre mai multe state europene, printre care și Italia. Astfel, începând cu această dată, de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare-Suceava” au fost reluate zborurile spre Roma-Ciampino, Milano-Bergamo și Bologna.

Astfel, s-au menținut restricțiile de călătorie pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vreme de două săptămâni, până când acest stat a ajuns la indicele de risc sub 5 cazuri noi/1 milion de locuitori. La acea dată, pasagerii erau rugați să respecte aceleași reguli de distanțare socială și să verifice corespondența electronică utilizată la achiziționarea biletelor de călătorie, prin intermediul căreia operatorul aerian le transmite statusul călătoriei. (D.P.)