Saturday , May 8 2021

Rezultatele Olimpiadei Naționale de Matematică, etapa județeană

328 de elevi de gimnaziu și liceu din școlile sucevene s-au calificat la faza județeană a Olimpiadei de Matematică

olimpiada matematica [800x600]

La Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, în data de 19 martie 2016, a avut loc Olimpiada de Matematică, etapa județeană, la care s-au calificat  328 de elevi de gimnaziu și liceu din școlile sucevene. La clasa a V-a, cel mai mare punctaj, 22 de puncte, a fost obținut de eleva Maria Popa, de la Scoala Gimnazială nr. 4 Vatra Dornei, profesor îndrumător Silvica Nisioi; 21 de puncte a obținut  Teodora Bărbuță, de la Scoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți, profesor îndrumător Magda Trufin, iar eleva Rebeca Spoială, de la Colegiul Național „Stefan cel Mare” Suceava, profesor îndrumător Cristian Amorăriței, a obținut 19 puncte. La clasa a VI-a, pe primele 5 locuri s-au situat Bogdan Rusu și Eduard Valentin Dumitrescul, de la Colegiul Național „Stefan cel Mare”, care au obținut 25, respectiv 21 de puncte, îndrumător profesor Dan Popescu, și, cu 18 puncte fiecare, Robert Babalean de la Scoala Gimnazială nr. 4, Suceava, îndrumător Liliana Moraru, Maria Dumitrache și Matei Volanschi de la Scoala „Teodor Balan” Gura Humorului, profesor îndrumător Liliana Munteanu.
De la clasa a VII-a au câștigat primele locuri la OJM  Andrei Cristian Airinei, de la Scoala Gimnazială nr.1, Bogdănești, 19 puncte, profesor îndrumător Vasile Solcanu; Lorena Grigorescu de la Colegiul Național „Stefan cel Mare” Suceava, care a obținut  13 puncte, profesor îndrumător Vasile Monacu, precum și Alexandru Mocanu, 12 puncte, de la Scoala Gimnazială nr. 8, Suceava, profesor îndrumător Gabriela Slincu.
De la clasa a VIII-a vor merge mai departe la etapa națională elevii Paul Florin Rebenciuc, Scoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava cu 24 de puncte, îndrumător profesor Stela Boghian. Daniel Todașcă, îndrumat de profesoara Silvica Nisioi, de la Scoala Gimnazială Coșna, a obținut la acest concurs 22 de puncte, iar Mihaela Rotar de la Scoala Gimnazială nr. 3 Suceava, îndrumată de profesoara Felicia Apostol, a obținut 21 de puncte.
Începând cu clasa a IX-a, clasamentul olimpicilor calificați la faza națională este dominat de elevi ai Colegiului Național „Stefan cel Mare”, îndrumați de profesorii Dan Popescu și Constantin Scutaru, cu 17, 16, respectiv 14 puncte: Stefan Verciuc, Claudiu Costeniuc și Traian Antonovici.
De asemeni, la clasa a X-a, primele locuri au fost revendicate de elevii Florin Sebastian Ficiuc (14 puncte), Andrei Palagheanu (13,5 puncte), avându-l ca îndrumător pe profesorul Cristian Amorăriței, iar de la clasele a XI-a și a XII-a, Teodor Rusu și Mihai Prelipcean, îndrumați de profesorul Marius Marchi, au obținut 15, respectiv 20 de puncte. Pe următoarele două locuri s-au situat elevi de la Colegiul „Stefan cel Mare” Suceava, Cosmin Vădianu și  Eusebiu Sutu, cu 13, respectiv 10,5 puncte, îndrumați de profesorul Vasile Monacu. (C.S.)

Vezi si

300 de doze de vaccin antiCovid Johnson & Johnson vor fi distribuite medicilor de familie

Dozele vor ajunge în cabinete din Rădășeni, Ostra, Ipotești, Adâncata, Șerbăuți, Grănicești, Mănpstirea Humorului, Straja, …

One comment

  1. Bogdan Rusu este chiar aşa genial la clasa VI ,sau pentru că este nepotul inspectoarei DE CHIMIE ,d na Carmen?Este Olimpic la 3 DISCIPLINE LA NATIONALA,POATE o fi un mic EINSTEIN!!!