Sunday , May 19 2024
Breaking News

Reabilitarea sistemului de termoficare ar putea începe în luna mai

Lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare vor începe cu cele trei puncte termice care au fost licitate anul trecut: Zamca 4, Parc și Obcini. Urmează ca după sistarea furnizării de căldură către populație să aibă loc o întâlnire cu constructorul și să fie stabilit un plan de realizare a lucrărilor

 conducte-termoficare-5 [800x600]

Lucrările la reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului ar putea începe la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, după cum anunță primarul Ion Lungu. Acesta a declarat ieri că  totul depinde însă de când va fi oprită alimentarea cu agent termic. Deși sezonul de furnizare a energiei termice se încheie în mod oficial pe 15 aprilie, în funcție de condițiile meteo și de solicitările asociațiilor de proprietari acest termen ar putea fi prelungit.

“Perioada de funcționare a sistemului de termoficare este 15 octombrie – 15 aprilie. In mod normal, după sărbătorile de Paști ar trebui să se oprească, dar aceasta depinde foarte mult de vreme și de solicitările asociațiilor de proprietari. In principiu, după Paști se oprește furnizarea de agent termic către populație. Sper ca începând cu sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai să putem demara lucrările la sistemul de termoficare. Vom da ordinul de începere a lucrărilor, vom face strategia, să vedem la care puncte termice vor începe lucrările mai întâi. Vom avea discuții cu constructorul care a câștigat licitația”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

Reabilitarea rețelelor de termoficare va începe cu cele trei puncte termice care au fost licitate anul trecut: Zamca 4, Parc și Obcini. Intrucât cele mai însemnate probleme sunt cele care apar pe magistrale, Ion Lungu a arătat ieri că speră să poată obține fonduri pentru reabilitarea acestor rețele prin intermediul POIM.

In urma discuțiilor purtate la sfârșitul lunii ianuarie, la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Fondurilor Europene a rezultat că municipiul Suceava va primi în acest an sume consistente pentru efectuarea lucrărilor la rețeaua de transport-distribuție a agentului termic și va primi înapoi și suma de 8.700.000 de lei pe care a returnat-o Guvernului la finalul anului trecut, întrucât nu a reușit să o cheltuiască până la sfârșitul lui 2016, banii fiind alocați de Guvern prea târziu pentru a mai putea fi cheltuiți.

De asemenea, în bugetul Primăriei Suceava pe anul în curs a fost alocată suma de 4.070.800 lei pentru reabilitarea rețelelor de termoficare și a punctelor termice.

Ion Lungu a mai arătat că, în ceea ce privește încasările de la populație, acestea s-au modificat în bine pe noua societate, fiind încasate aproximativ 90% din facturile emise.

Licitația a fost împărțită în două loturi și a durat patru luni, fiind câștigată de Consix Construcții SRL București. Urmează ca după sistarea furnizării de căldură către populație să aibă loc o întâlnire cu constructorul și să fie stabilit un plan de realizare a lucrărilor. (Alexandra IONICA)

Vezi si

Economii de un milion de euro pe an la energia consumată de Spitalul Județean, după implementarea unui proiect de reabilitare

Proiectul tehnic și indicatorii tehnico-economici pentru renovarea energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. …