Wednesday , May 18 2022

Profesorii fac grevă cu elevii în clase miercuri, timp de două ore

Angajații din sistemul de învățământ care sunt membri de sindicat ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și Federației Sindicatelor din Educație ”SPIRU HARET” intră miercuri în grevă de avertisment. Protestele vor avea loc între orele 11.00-13.00 și presupun încetarea lucrului în unitățile și instituțiile de învățământ, însă elevii vor fi supravegheați în acest timp. Drept urmare, profesorii nu vor preda, însă elevii vor sta în clase. Unele cadre didactice i-au anunțat pe elevi că vor povesti ce au făcut în vacanța de iarnă, alții vor lăsa copiii să deseneze sau îi vor pune să citească individual, însă nu vor desfășura activități didactice.

Sindicaliștii din sistemul de învățământ protestează împotriva deciziei Guvernului de a acorda o majorare salarială de doar 4,5% personalului didactic, în loc de 16%, începând cu luna ianuarie 2022. De asemenea, reprezentanții federaţiilor din educaţie solicitată guvernanților negocieri și adoptarea unor măsuri concrete în ceea ce privește condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație.

Alianța Sindicatelor din Învățământ (ASI) Suceava, afiliată FSLI, care numără 7.812 membri, a anunțat că cei mai mulți dintre profesorii suceveni membri de sindicat și-au exprimat intenția de a intra, într-o primă fază, în grevă de avertisment. Dacă guvernanții nu vor reacționa, urmează declanșarea grevei generale. În cadrul referendumului desfășurat în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie a.c., 76% dintre membrii ASI Suceava au optat pentru organizarea unei greve de avertisment, iar 62% pentru greva generală. Uniunea Județeană a Sindicatelor ”Pro-Educația” Suceava numără 1.250 membri, iar peste 60% dintre ei au optat pentru greva de avertisment. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Pui de bufniță căzut din cuib, salvat de Garda de Mediu în urma apelului unui localnic din Șcheia

În cursul zilei de marți, Garda de Mediu Suceava a fost sesizată de un cetățean …

One comment

  1. si asa nu se face scoala o punem de o greva