Sunday , September 25 2022

Pedeapsă majorată la trei ani și o lună de închisoare pentru preotul beat care a lovit cu mașina trei femei, una murind pe loc

In noiembrie 2018, preotul George Ionuț Apetrei s-a urcat băut la volan și a lovit trei femei care mergeau pe marginea unui drum din Mitocu Dragomirnei. Una dintre femei a murit imediat după ce a fost lovită, celelalte fiind duse la spital. După accident, Apetrei a plecat acasă, parcând mașina în curte. Polițiștii l-au depistat într-un ceas, iar când l-au pus să sufle în fiolă a ieșit o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat. In vara anului trecut, Judecătoria Suceava îl condamnase la doi ani și 11 luni de închisoare, însă  Curtea de Apel a majorat pedeapsa la trei ani și o lună de închisoare cu executare 


Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la trei ani și o lună de închisoare cu executare pe inculpatul George Ionuț Apetrei pentru comiterea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”. Decizia magistraților suceveni este una definitivă.
La sfârșitul lunii iulie a anului trecut, Judecătoria Suceava îl condamnase pe preotul Apetrei la doi ani și 11 luni de închisoare cu ­exe­­cutare.
Reamintim faptul că în seara de 13 noiembrie 2018, George Ionuț Apetrei, din localitatea Dra­gomirna, a dat cu mașina peste trei femei. Acesta se afla la vo­la­nul unei dube marca Volkswagen LT în momentul în care a izbit trei femei care circulau pe marginea drumului. Femeia care a murit în urma accidentului era angajată la Spitalul de Recuperare Neuropsihiatrică din Mitocul Dra­go­mirnei. Celelalte două femei ră­nite erau de asemenea angajate la aceeași unitatea spitalicească.
După ce a lovit-o pe Alina R., în vârstă de 41 de ani, preotul nu a oprit ma­șina, trăgându-și victima du­pă el mai mulți metri, după care fără vreo ezitare a plecat în trombă de la fața locului. Individul și-a lăsat victima, mamă a doi copii, lată pe asfalt. În perioada accidentului, unul dintre copiii femeii era elev la Facultatea de Teologie din Iași, în timp ce mezinul era încă elev la liceu.
Alina R. a murit pe loc, fără nici o șansă de scăpare. Medicii ajunși la fața locului nu au putut face nimic altceva decât să constate decesul femeii. Celelalte două victime au fost transportate la Spitalul Județean Suceava.
Preotul băut a fost prins în cele din urmă de către polițiști. Acesta ținea slujbe la parohia „Sfântul Mucenic Gheorghe” din comuna Mitocu Dragomirnei, iar în timpul săptămânii preda religia la o școală din Cajvana. În urma tes­tării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că Apetrei avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Imediat după accident, George Ionuț Apetrei a stat în arest preventiv aproximativ trei luni iar după eliberare a continuat să predea la Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana, unde este profesor de religie. t

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …

No comments

  1. Căci buzele preotului trebuie să păzească știință,și din gura lui se așteaptă învățătură,….
    Cartea Maleahi cap 2 versetul 7.
    Cartea Evrei cap 5 versetul 2