Friday , December 9 2022

Pasarela CFR din Burdujeni – noul reper în încercarea de fluidizare a traficului rutier din cartier

Mașinile care vin dinspre giratoriul de la Burdujeni vor putea intra în Cuza Vodă II doar dacă trec mai întâi pe sub pasarelă, adică ar fi un ocol de aproape un kilometru. Mașinile care vin dinspre Centru nu mai pot să vireze la stânga pentru a intra pe strada Mircea Damaschin, fiind obligatoriu să meargă pe la sensul giratoriu de la Orizont. In mod practic, acest lucru se va face prin prelungirea scuarului de pe Calea Uniri, pe mijlocul arterei principale. Lucrările au demarat ieri  dimineață.

Şoferilor care merg dinspre Orizont către strada Amurgului nu li se va mai permite deloc să vireze stânga. Practic – așa cum a anunțat viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, într-o conferință de presă organizată vara trecută – soluția avansată este cea ca toate mașinile să circule până la pasajul peste calea ferată și să treacă pe sub acesta, utilizând bretelele rutiere aferente întorcându-se spre Burdujeni și intrând pe strada Amurgului pe partea dreaptă.

Cu alte cuvinte, așa cum se circulă în prezent pentru cei care vor să ajungă din centrul Sucevei la Carrefour pe sub pasarelă, tot așa și cei care vin dinspre giratoriul de la Burdujeni vor putea intra în Cuza Vodă II doar dacă trec mai întâi pe sub pasarelă. Adică ar fi un ocol de aproape un kilometru.

În același timp, nici cei care vin dinspre Centru nu mai pot să vireze la stânga pentru a intra pe strada Mircea Damaschin, fiind obligatoriu să meargă pe la sensul giratoriu de la Ori­zont.

În mod practic, acest lucru se va face prin prelungirea scuarului de pe Calea Unirii. Realizarea porțiunii de scuar se va face pe mijlocul arterei principale. Lucrările au demarat  joi dimineață, după cum ne-a declarat aseară viceprimarul Lucian Harșovschi.

„Se lucrează la intersecția străzii Mircea Damaschin cu Calea Unirii și Amurgului”, a spus Lucian Harșovschi. Iar lucrările vor continua cu desființarea unei treceri de pietoni din aceeași zonă, de dinainte de Orizont.

Primele lucrări din cele anunțate la final de iulie de Lucian Harșovschi au apărut cu trei săptămâni în urmă, dar la acea dată era vorba despre modificări ale regulilor de circulație rutieră  și pietonală în intersecția giratorizată din cartierul Burdujeni.

Trecerile de pietoni situate de o parte și de alta a sensului giratoriu au fost mutate cu 10-15 metri, în exteriorul sensului giratoriu, una în dreptul sediului CEC Bank, iar cealaltă în dreptul intrării în Parcul Copilului, înspre fântâna arteziană. (D.P.)

 

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …