Friday , December 2 2022

Modificări în zona sensului giratoriu de la Burdujeni

Primăria Suceava a efectuat o serie de modificări ale regulilor de circulație rutieră  și pietonală în intersecția giratorizată din cartierul Burdujeni. Trecerile de pietoni situate de o parte și de alta a sensului giratoriu au fost mutate cu 10-15 metri, în exteriorul sensului giratoriu, una în dreptul sediului CEC Bank iar cealaltă în dreptul intrării în Parcul Copilului, înspre fântâna arteziană. Au fost montate noi semafoare care pot fi acționate din buton.

De altfel, despre aceste modificări au fost făcute o serie de anunțuri cu două luni în urmă înainte de a fi puse efectiv în aplicare. Totodată, prin modificările recent făcute au fost scoase semafoarele care care semnalizau galben intermitent și apoi roșu, indicând șoferilor să oprească în sensul giratoriu, cât timp treceau pietonii pe trecerile care tocmai au fost anulate. Modificările de la intersecția giratorizată a Căii Unirii și a Căii Burdujeni vor conduce la eliminarea ambuteiajelor și la fluidizarea traficului rutier. Cel puțin așa speră autoritățile locale – viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi mergând la fața locului vineri seara pentru a vedea cum merg lucrurile – care încearcă să explice în ce constau modificările.

„Către toți participanții la trafic, revin cu rugămintea de a fi atenți și de a respecta noile reguli de circulație implementate pentru siguranța și fluidizarea traficului”, a precizat Lucian Harșovschi. Este însă de remarcat că acele modificări nu rezolvă o problemă care suscită atenția șoferilor mai mult decât la majoritatea celorlalte sensuri giratorii din oraș: din porțiunea cu două benzi pe sens de pe Calea Burdujeni (sau Unirii, situația e la fel) să intri direct într-o porțiune de drum cu o singura bandă pe porțiunea care duce spre Dorohoi. (D.P.)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …