Saturday , September 18 2021

Pacienții suceveni diagnosticați cu Covid pot fi transferați la Spitalul Municipal Rădăuți, in caz de supraaglomerare a Spitalului Judetean

Managerul spitalului rădăuțean, Traian Andronachi, a anunțat că pe sectorul Covid sunt 50 de paturi libere.

Conducerea Spitalului Municipal Rădăuți a anunțat că va sprijini în continuare Spitalul Judetean, iar pacienții pentru care nu va mai fi loc la Spitalul Județean Suceava vor putea fi transferați la Rădăuți. „Colaborarea cu Spitalul Județean și cu managerul Alexandru Calancea este foarte bună. Am discutat deja, în ideea în care la Suceava, în momentul de față, s-a ajuns la capacitatea maximă pe COVID. Ne-am oferit în continuare ajutorul. Până-n septembrie nu a mai fost un grad de ocupare atât de mare. Un alt vârf a fost în iunie și apoi s-a înregistrat o creștere ușoară prin august, o explozie. Dar, mă uitam pe cifre, un grad de ocupare, de jumătate din locuri, așa cum avem în momentul de față, am mai avut undeva pe la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie”, a explicat Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

La spitalul rădăuțean sunt în prezent, 100 de paturi în sectorul Covid, dintre care sunt ocupate doar 50, iar în sectorul non-covid unitatea spitalicească dispune de încă 360 de paturi, dintre care 200 sunt ocupate. (Cristina RUȘTI)

 

 


Vezi si

Mai multe ONG-uri cer anchetarea urgentă a agresiunii din zona Vatra Dornei

Mai multe ONG-uri cer ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi conducerii Poliţiei Române să asigure …