Sunday , December 4 2022

Oferta Târgului de Crăciun din centrul Sucevei: produse și preparate tradiționale la prețuri de producător

Deschis de Sf. Nicolae, Târgul de Crăciun prezent pe esplanada din fața Casei de Cultură din centrul orașului, pune la dispoziția sucevenilor o gamă variată de produse și preparate tradiționale, la prețuri de producător. Veți găsi aici de la preparate din carne tradiționale, miere, prăjituri, dulcețuri, sucuri naturale, până la obiecte sculptate din lemn, costumașe tradiționale, gentuțe din piele, jucării și tot felul de suveniruri 

targ craciun_tn

Târgul de Crăciun, deschis de pe 6 Decembrie și organizat de Primăria Suceava, prezent pe esplanada din fața Casei de Cultură cu 22 de căsuțe de lemn, pune la dispoziția sucevenilor o gamă variată de produse și preparate tradiționale în perioada sărbătorilor de iarnă de anul acesta. Organizația “Produs în Bucovina” dar și meșterii populari care au venit să-și prezinte produsele spre vânzare au și anul acesta numeroase oferte atractive pentru suceveni. La prețuri de producător, puteți găsi aici de la preparate din carne tradiționale, miere, sucuri naturale, dulceață, prăjituri, până la linguri de lemn sculptate, costume tradiționale, jucării de lemn, căciuli din piele naturală sau diverse alte suveniruri pentru cei dragi. Prețurile variază în funcție de produs.
Câțiva dintre reprezentanții producătorilor prezenți la Târg ne-au spus care sunt produsele și prețurile acestora, sperând la cât mai mulți cumpărători.
“Deoarece suntem încă în perioada postului, multă lume nu se avântă încă să cumpere preparate din carne. Totuși, pe perioada sărbătorilor se așteaptă mușchiul file (35 lei/kg), cârnațul tradițional, preparate din carne de oaie, tobă (18 lei/kg), slăninuță (17 lei/kg), șunculiță țărănească (30 lei/kg), caltaboș (15 lei/kg), mușchiuleț Montana (36 lei/kg), gușă (17 lei/kg). Vrem să mai facem o slăninuță cu boia, cu usturoi, dar asta mai aproape de Crăciun, pentru că lumea mai postește”, a spus una dintre doamnele prezente la Târg. Un alt domn, probabil apicultor, ne-a prezentat oferta la miere. “Avem miere, polen, mierea polifloră începând de la 30 lei/kg, 35-40 lei la cea din salcâm. Avem preparate cu miere începând de la 20 de lei pentru un borcan de 400 de grame până la 50 de lei pentru borcanul mare de 800 de grame. De asemenea, avem păstură, cel mai bun produs al stupului, cătină bobițe la 30 lei/kg, cătină cu miere la 20 de lei borcanul mic de 400 de grame, pulpă de cătină la fel. Prețurile diferă în funcție de gramaj”, a spus acesta. Tot la Târgul de Crăciun veți găsi și prăjituri, tot la prețuri de producător: nuci, migdale, negresă, prăjitură cu mere, saleuri etc. Prețurile variază de la 20 de lei pentru saleuri, 27 de lei pentru prăjiturile de post și 35 de lei la celalalte. Nici fructele sau sucurile nu lipsesc din oferta Târgului, aici putând să găsiți mere Golden sau Ionatan la 2-3 lei/kg, în timp ce sucul natural de mere costă 3 lei paharul sau 25 de lei o sticlă de 5 litri.
Meșteșugarii pupulari au fost puțin mai reținuți în ceea ce privesc prețurile și produsele pe care le-au adus la târg, însă, în general, veți putea găsi aici linguri de lemn simple sau sculptate, jucării de lemn pentru copilași, păpuși îmbrăcate în costume tradiționale și tot felul de suveniruri. Prețurile variază și aici în funcție de produs, de felul în care a fost realizat, de materialele utilizate și, desigur, de gradul de dificultate a procesului de manufactură în unele cazuri.
Târgul de Crăciun va fi deschis până în Ajunul Crăciunului, programul fiind de la ora 8-9 dimineața, păna la 5-6 seara, când sucevenii sunt așteptați să viziteze căsuțele de lemn pline cu produse și preparate tradiționale, amplasate pe esplanada din fața Casei de Cultură din centrul orașului. (Alexandra NEGRU)

Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …

One comment

  1. Mare parte din preparatele pe baza de carne de porc sunt din carcase cumparate de la supermarketuri si care , intradevar , sunt facute aproape dupa metodele taranesti . Fumul este sigur traditional .