Wednesday , June 19 2024

O stradă din Ițcani va fi modernizată din acest an

Strada Decebal din cartierul Ițcani va fi modernizată pe o lungime de aproximativ 470 de metri. Valoarea investiției este de 1,92 milioane de lei, iar durata de execuție este de 12 luni de la începerea lucrărilor.

Datele rezultă din studiul de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici care vor fi supuși aprobării la ședința de vineri, 31 mai a Consiliului Local Suceava. În acest sens, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local aflat la punctul 8 de pe ordinea de zi.

Potrivit lui Ion Lungu, modernizarea străzii Decebal va avea un impact direct asupra dezvoltării sociale și economice a zonei, îmbunătățind condițiile de viață ale comunității din cartierul Ițcani. Conform datelor din referatul de aprobare, în prezent, strada care începe de la intersecția cu strada Mitocului și se termină la intersecția cu strada sublocotenent Turturică este acoperită în mare parte cu un strat de balast și are intercalații de pământ și zone verzi.
secretarasite

În cadrul modernizării cu o lățime variabilă de circa 6 metri vor fi executate și lucrări de amenajare a semnalizării rutiere și de asigurare a colectării și evacuării apelor pluviale. Degradările multiple, cum ar fi gropile, făgașele, fisurile și crăpăturile, necesită lucrări costisitoare de întreținere periodică. Lipsa trotuarelor și evacuarea necorespunzătoare a apelor pluviale contribuie la stagnarea apei pe carosabil, ceea ce îngreunează traficul și reduce siguranța circulației. Accesul la proprietăți este, de asemenea, deficitar. Proiectul tehnic prevede aplicarea unui sistem rutier carosabil suplu, cu îmbrăcăminți asfaltice și o lățime a părții carosabile variabilă între 4,0 și 4,5 metri. Trotuarul va fi amenajat pe o singură parte, având o lățime de 1,3 metri. (D.P.)

 

Vezi si

Lucrările de asfaltare pe străzile Tipografiei și Leca Morariu vor fi finalizate până pe 15 iulie

Asfaltarea continuă pe mai multe străzi din municipiul Suceava, mai ales că odată cu finalizarea …