Sunday , October 2 2022

O familie din Vatra Dornei a fost bătută în apropierea spitalului din localitate

Un tânăr de 19 ani şi părinţii săi au fost bătuţi de gaşca unui individ cu care a avut o răfuială într-un bar din Vatra Dornei. Se pare că agresiunea a avut loc din cauză că tânărul a mers la spital pentru a-şi scoate certificat medico legal

politie


In data de 12 ianuarie 2015, la ora 17.56, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost anunţată prin 112 despre faptul că în apropierea Spitalului municipal Vatra Dornei are loc un scandal. Din cercetările făcute de poliţişti a reieşit faptul că Răzvan Căldărariu, de 46 de ani, Aspazia Căldărariu, de 40 de ani şi fiul lor Zabar Căldărariu, de 19 ani, toţi din municipiul Vatra Dornei, mergea pe strada Mihai Eminescu din localitate, când a apărut o maşină din care au coborât Tiberiu Sârbu, de 18 ani, Andrei Sărbu, de 29 de ani, Mihai Sava, de 39 de ani, Gabriel Ardeleanu, de 31 de ani şi Andrei Baicu, de 18 ani, toţi din municipiul Vatra Dornei, care i-au bătut pe cei trei, după care au fugit. Motivul ar fi fost acela că Zabar Căldărariu dorea să-ţi scoată un certificat medico legal după ce a fost implicat într-o altercaţie cu Tiberiu Sârbu.
Poliţiştii s-au organizat în maim multe echipe pentru a face cercetări, fiind făcută şi o percheziţie domiciliară la locuinţa lui Tiberiu Sârbu, care mai fusese implicare anterior, în primele zile ale lunii ianuarie într-o altercaţie cu Răzvan Căldărariu. Atunci, pe 3 ianuarie a.c., în jurul orei 22.30, într-un bar din Vatra Dornei a avut loc un scandal între Zabar Căldărariu şi Petronel M., de 17 ani, pe de o parte şi Mihaela Sârbu şi Henric Vasilică Holtriş, de 31 ani, pe de altă parte. Cei din urmă au fost daţi afară de barmaniţă pentru că erau într-o stare avansată de ebrietate. Intrei aceştia şi Zabar Căldărariu a început o dispută verbală, ocazie cu care Mihaela Sârbu şi-a chemat în sprijin cumnatul pe Tiberiu Sârbu. Intre toţi cei cinci scandalagii a avut loc o altercaţie, în timpul căreia au fost produse mai multe distrugeri în local. Cu ocazia percheziţiei făcute la Tiberiu Sârbu, în locuinţa acestuia au fost găsite o macetă, un topor, o sabie confecţionată artizanal, telefoane mobile şi alte bunuri electronice, precum şi mai multe elemente pirotehnice, care au fost ridicate de anchetatori în vederea continuării cercetărilor.
Cei cinci indivizi care i-au agresat pe membrii familiei Căldărariu au fost prinşi şi audiaţi de poliţişti, care au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, distrugere şi lovirea sau alte violenţe”. Astfel, Zabar Căldărariu, Tiberiu Sârbu, Andrei Sârbu şi Gabriel Ardeleanu au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmau să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă. Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.
Cu această ocazie, poliţiştii suceveni au reuşit să pună mâna pe Henric Vasilică Holtriş, un individ din Vatra Dornei căutat de autorităţile germane. Ieri, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea provizorie pentru 15 zile a lui Holtriş pentru că pe numele său, Procuratura Memmingen din Germania a emis, pe 5 decembrie 2014, un mandat european de arestare. Acesta este acuzat de fraudă în sensul că în perioada noiembrie – decembrie 2013 a făcut de 11 ori cumpărături din diverse magazine din Germania cu un card care nu avea acoperire. Astfel, dorneanul a reuşit să creeze o pagubă de aproape 1.000 de euro. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …